Vesti iz rukometa

Rukometaši Metaloplastike uspešniji od Partizana na startu polufinala plej-ofa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.04.2024 20:40
Vladan matić, trener Metaloplastike MN Press
Vladan matić, trener Metaloplastike

Rukometaši Metaloplastike pobedili su Partizan 32:27 (13;15) i poveli 1:0 u polufinalu plej-ofa Super rukometne Lige Srbije. Pred oko 2.000 gledalaca, tim Vladana Matića je slavio, druga utakmica je za devet dana na Banjici, a eventualna majstorica bi se igrala opet u gradu na Savi.

Crno-beli su vodili veći deo meča, ali su raspali u poslednjih 10 minuta. Odmorniji domaćini serijom 6:0 od 49. do 56. minuta su prelomili meč, od 23:24 stigli do 29:24 i na kraju teže nego što rezultat to govori slomili otpor Beograđana. Tim Đorđa Ćikovića ništa nije mogao u finišu. Emotivno istrošeni posle pehara Kupa Srbije, stali su kada je bilo najvažnije. I odbrana, koja je do finiša bila odlična, raspala se u poslednjih 10 minuta.

Golman Arsić je zaustavio 14 udaraca crno-belima, od toga dva sedmerca. Uroš Simić je sa šest golova bio najefikasniji igrač meča. U finišu se raspucao Mateja Dodića koji je dao pet pogodaka, dok su po četiri puta mrežu kluba iz Humske zatresli Milan Jovanović i Uroš Pavlović. Po tri puta su pogodili Milan Dakić, Vojislav Brajović i mladi Brana Mirković. Dva pogotka delo su Domagoja Alilovića.

Kod Partizana, Uroš Kojadinović je postigao pet golova, po četiri Nemanja Obradović i Nikola Zečević, a po tri Mladen Šotić, Ivan Mićić i Veljko Popović. Devet odbrana, većinom u prvih 30 minuta, delo je iskusnog golmana Nemanje Marjanovića, jednog od junaka prošlonedeljnog osvojenog Kupa Srbije.

U drugom polufinalnom paru se sastaju Vojvodina – Dinamo Pančevo. Prvi meč igra se u nedelju (17.00) u Novom Sadu.