Vesti iz rukometa

Arpad Šterbik imao srčani udar - nalazi se u stabilnom stanju

komentari (0)

Izvor: Tanjug.rs

01.05.2024 14:25
Arpad Šterbik, nekadašnji golman reprezentacije Jugoslavije MN Press
Arpad Šterbik, nekadašnji golman reprezentacije Jugoslavije

Trener golmana rukometnog kluba Vesprem Arpad Šterbik doživeo je srčani udar i trenutno se nalazi u bolnici, saopštio je danas mađarski tim.

Arpad se juče ujutro osećao loše zbog čega je primljen u bolnicu gde je ustanovljeno da je imao srčani napad", saopštio je Vesprem na društvenim mrežama.

"Naš trener golmana Arpad Šterbik nije putovao sa našim timom u utorak. Arpiju nije bilo dobro ujutru, pa je primljen u bolnicu gde je ustanovljeno da je imao srčani napad. Zahvaljujući brzoj intervenciji lekara, on je danas bolje i moći će već sutra da napusti odeljenje intenzivne nege. Želimo Arpiju brz i potpun oporavak", dodaje se u saopštenju mađarskog kluba.

 

 

Rukometaši Vesprema gostovaće večeras ekipi Alborga u revanš meču četvrtfinala Lige šampiona. Vesprem je u prvoj utakmici pobedio 32:31. Šterbik (44) je igračku karijeru završio 2020. godine. On je ranije branio za RK Jugović, da bi potom nastavio da gradi sportsko ime braneći boje Vesprema, Siudad Reala, Atletika iz Madrida, Barselone, Vardara i ponovo Vesprema. 

S obzirom da ima dvojno državljanstovo, branio je u dresu dve reprezentacije. Karijeru sa nacionalnim timom započeo je 1999. godine u Jugoslaviji, ali 2008. odlučuje da promeni izbor, i pređe u španski nacionalni tim. Bio je golman tima sa Pirineja sve do 2020. kada odlučuje započne bavljenje trenerskim poslom.