• VIŠE
    _
  • ENG
/ Vesti
Izdvajamo
Cedevita sve jača i jača
Izvor: Mondo | Autor: mondo.rs | Postavljeno: 31.07.2017.
MN Press
Zdovc. Rimac. Ukić. Čeri. Ramljak. Nikols. Za sada.

Leni Roko Ukić
Vil Čeri
Ivan Ramljak

Do danas nezvanično - od danas, zvanično, i Demetris Nikols.

Četvorostruki uzastopni prvak Hrvatske i trostruki uzastopni vicešampion ABA lige, KK Cedevita iz Zagreba, nastavio je ambiciozno renoviranje stručnog štaba i igračkog kadra pred start sezone 2017/18.

Po odlasku trenera Veljka Mršića, vlasnik kluba Mladen Veber prvo je postavio slovenačkog stručnjaka Jurea Zdovca za šefa struke i angažovao mu pojačanje na klupi u vidu pomoćnog trenera, Slavena Rimca, a potom je počeo da ulaže novac u nove košarkaše.

Danas je potpisan jednogodišnji ugovor sa veteranom na poziciji krila, Nikolsom (32, 203), koji je pre dve sezone bio član tima CSKA iz Moskve koji je osvojio Evroligu.

Prošlu sezonu Nikols je proveo u Panatinaikosu, gde se nije preterano istakao - u Evroligi je imao prosek od 3,8 poena i 2,3 skoka.

Pre CSKA, ovaj Amerikanac igrao je za Krasnije Krila iz Samare, Aresibo iz Portorika, Sijuks Fols i Ajovu u razvojnoj NBA ligi, francuske timove Šole, Dankerk i Viši.

Nikolsa je kao studenta Univerziteta Sirakuza kao 53. pika izabrao Portland, ali se on brzo našao u klivlendu za koji praktično nije ni igrao, već je prosleđen u Čikago. I Bulsi i Njujork Niksi slali su ga u NBDL ligu, iz koje se 2009. otisnuo u Francusku i dalje na put po svetu, koji ga je ovog leta doveo u Zagreb.

<< NAZAD