Superliga Srbije

Mi smo Vojvodina i nećemo menjati stil igre: Božidar Bandović najavljuje hrabre "lale" protiv Crvene zvezde

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.04.2024 15:05
Božidar Bandović, trener Vojvodine, orpezni optimista pred derbi sa šampionom MN Press
Božidar Bandović, trener Vojvodine, orpezni optimista pred derbi sa šampionom

Fudbalerima Vojvodine smeši se Evropa na leto, da li kroz Mozzart Bet Superligu Srbije, gde su trenutno peti na tabeli, ili putem Kupa Srbije, u kom su stigli do finala. I toliko su optimistični da njihov trener isijava pozitivizam uoči drugog kola plej-ofa SLS, iako u Novi Sad dolazi branilac duple krine i lider šampionata Crvena zvezda (28. april, 17.30, TV Arena 1 Premium). 

Božidar Bandović čak tvrdi da "lale" nemaju nameru da se na svom "Karađorđu" prilagođavaju favoritu iz Beograda. 

"Najpre hoću da još jednom igračima i stručnom štabu čestitam na prolasku u finale Kupa. Veoma je značajno ne samo što pobeđujemo, već način na koji to radimo. Sada nas očekuje derbi, susret dva velika kluba. Crvena zvezda će, kako stvari stoje, osvojiti novu titulu. Od dolaska mog prijatelja i kolege Vladana Milojevića ekipa je unapređena i izgleda dosta dobro.

Žele da dominiraju i imaju veoma kvalitetne igrače, ali mi smo Vojvodina i nećemo menjati naš način igre. Moramo dobro da izgledamo timski, jer oni imaju kvalitetne pojedince koji mogu lako da reše utakmicu. Međutim, i mi imamo igrače koji poseduju individualni kvalitet i takođe mogu u bilo kom trenutku da postignu gol i reše meč", rekao je trener Vojvodine na današnjoj konferenciji za medije. 

Iskusni stručnjak očekuje da crveno-beli iz prestonice dođu bez ikakvih kalkulacija, u najjačem sastavu i sa najvišim mogućim ambicijama, odnosno pokušaju da nastave više od jedne decenije dugu nepobedivost u Novom Sadu. 

"Ne mislim da će Zvezda biti opuštena zato što je 99 odsto osvojila titulu. Zvezda je veliki klub i uvek, u svakoj utakmici, mora da bude na najvišem nivou. Spremamo se za težak meč, protivnik ima odličan tim i mislim da neće biti nikakvih kalkulacija".

 

 

Vojvodina će se upravo u finalu sa Crvenom zvezdom boriti za pehar Kupa Srbije, 23. maja u Loznici. Bandović ne misli da je to apriori loša stvar za njega i njegove izabranike. 

"Igraćemo sa njima do kraja dve utakmice, ali to nije otežavajuća okolnost. Jedino je problem što ćemo do kraja imati gust raspored i moraćemo da se fokusiramo na pravilan oporavak. Oni će da analiziraju nas, ali i mi njih. Pokušaćemo da iskoristimo neke njihove greške. Veliki su tim, šampioni, nije lako dobijati konstantno utakmice, ali očekujemo dobru utakmicu, pun stadion i pravi fudbalski praznik. Meni je kao treneru čast da budem akter susreta protiv tako velikog kluba".

Novosađani predugo nisu dobili Zvezdu na svom bunjištu. Konkretno, to im je pošlo za rukom 2013. godine (3:0).

"To je dosta dug period bez trijumfa. Međutim, niko ne može da ti kaže šta možeš, a šta ne, jer mi odlučujemo sami i moramo da budemo na najvećem nivou. Daćemo sve od sebe i pokušaćemo da ih posle 11 godina pobedimo kod kuće, što je za nas i imperativ i izazov", kaže Bandović. 

 

Standings provided by Sofascore