• VIŠE
    _
  • ENG
/ Vesti
Izdvajamo
Vladimir Buač: Prihvatio bih da budem trener Voše
Izvor: Mondo | Autor: mondo.rs | Postavljeno: 12.09.2017.
MN Press
"Ako bude drugačije - tu sam u službi kluba", dodaje aktuelni v.d. šefa stručnog štaba "stare dame" Vladimir Buač...

Posle serije teških utakmica, jedna, na papiru, nešto lakša za "lale".

Međutim, bez obzira na tradiciju, renome i igrački kadar, odnosno bodovni bilans na tabeli ukoliko uporedimo Vojvodinu i Mačvu, katastrofalno stanje u novosadskom klubu je taj tas na vagi koji smanjuje razliku između dva tima i govori da "stara dama" nije apsolutni favorit.

Voša je pred pauzu doživela poraze od Partizana (0:1) i Spartaka (0:5), uz pobedu nad Javorom (1:0), dok je po povratku, bez Nenada Vanića, remizirala na Voždovcu (1:1).

Ekipu je preuzeo Vladimir Buač kome je ovo drugi "mandat" u službi v.d. trenera kluba sa "Karađorđa", pošto je prethodno i u aprilu "vadio kamenje iz vatre" nakon nenadanog odlaska Aleksandra Veselinovića.

Za ekipu Mačve je kazao da je tim koji voli otvoren fudbal, i da se veoma dobro snalaze po povratku u elitni rang srpskog fudbala, ali ga u ovom trenutku zanima samo njegova ekipa.

"Znate svi šta se dešavalo prethodnih dana, a ono što me posebno raduje je dobar rad na treninzima i voleo bih da imamo bar jedan mikrociklus subota-subota, pošto imamo mnogo novih igrača i manjka vremena da uigravamo ekipu, ali nismo u takvoj situaciji. Ne bih to koristio kao alibi, očekujem sutra dobru utakmicu sa naše strane, da igramo kao protiv Voždovca iz drugog poluvremena i da čak tu lestvicu podignemo malo", poručio je Buač u obraćanju novinarima na današnjoj konferenciji za novinare i poslao konkretnu poruku igračima:

"Očekujem agresivno izdanje, čvrstu igru, kontrolu meča i pobedu".

Istakao je da u ovom trenutku najviše problema pravi broj stranaca (11) i to da se u protokolu za meč mogu naći tek njih četvorica.

"Bureković je protiv Voždovca bio povređen, nije izostavljen, i večeras ćemo odlučiti da li može da igra protiv Mačve. Veliki problem je broj stranaca što pokazuje nesistematizovan rad u prethodnom periodu i teško mi je da izbalansiram u ovom trenutku. Bez obzira na sve mi moramo da imamo kult domaćeg terena i ne smemo da gubimo mečeve na 'Karađorđu' kao protiv Spartaka", poručio je Buač.

Ovo će biti prvi susret Vojvodine i Mačve posle punih 65 godina, s tim da dva tima imaju bogatu istoriju duela, odigrali su ih čak 31, a na klupi Vojvodine sedeće vršilac dužnosti trenera.

S obzirom na elan, odličan odnos sa igračima i potencijal, da li bi Vladimir Buač prihvatio ponudu nove Uprave (koju bi Vojvodina trebalo da dobije u petak) da postane i stalni šef stručnog štaba kluba za koji je nastupao i u igračkim danima?

"Definitivno bih prihvatio", kazao je Buač i dodao: "Radujem se svakodnevnom radu, radujem se ovom meču u sredu.... Postoji doza pritiska, ali život bez pritiska nije život. Radi se o dobroj grupi igrača, sve su to odlični profesionalci i negde sam im blizak po godinama i stoga bih rado prihvatio, ali ako bude drugačije

  - tu sam u službi Vojvodine", dodao je ovaj mladi trener.

Meč se igra u sredu od 20 časova na "Karađorđu".

<< NAZAD