Vesti iz fudbala

Šveđani rekli NE video tehnologiji na fudbalskim terenima: Savez poslušao volju klubova

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.04.2024 19:23
stadion Malmea, na kom neće biti upotrebljavana video tehnologija na mečevima nacionalne lige Guliver
stadion Malmea, na kom neće biti upotrebljavana video tehnologija na mečevima nacionalne lige

Dok u dobrom delu Evrope video tehnologija ima sve širu primenu u fudbalu, na utakmicama Prve lige Švedske i dalje neće biti VAR sudija i soba, jer su tako odlučili klubovi iz elitnog takmičenja. 

Fudbalski savez Švedske imao je nameru da ide u korak sa svetom, ali je demokratski poslušao većinski stav "baze" i odustao od ranije ideje o uvođenju takve vrste pomoći sudijama na terenu. 

"Ukupno 18 klubova i dva fudbalska regiona su se izjasnili protiv toga da se uvede VAR u ligi i mi to poštujemo. Nismo to predložili sada, niti ćemo, kako stavri stoje, to predlagati ubuduće", vrlo razočarano je otkrio predsednik Saveza, Frederik Rajnfelt, ozbirom da je on bio najveći zagovornik VAR-a. 

 

 

Dakle, ispostavilo se da naknadnu proveru ofsajda, penala, pojedinih faulova... i seckanje utakmica domaćih takmičenja nikako ne želi gro ligaša, a isti stav iskazali su i navijači švedskih timova.

Kao dokaz više da se u životu ne moraju po difoltu kopirati stvari i raditi samo zato što ih drugi čine. Tako je šampionat Švedske oostao jedini iz Top 30 liga pod okrilljem UEFA bez uvedenog VAR-a.