UEFA Liga šampiona

Liga šampiona na TV Arena sport: Dortmund u Parizu traži plasman u finale nakon 11 godina

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.05.2024 13:02
Detalj sa utakmice Borusija Dortmund - Pari Sen Žermen Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader
Detalj sa utakmice Borusija Dortmund - Pari Sen Žermen

Čekaju na "Signal Iduna Parku" veoma dugo kada je u pitanju Liga šampiona. Trofej u elitnom takmičenju su osvojili 1997. godine i to je ujedno jedini put kada je Borusija Dortmund bila na "krovu Evrope". Činilo se da će 2013. godine moći da ponove taj uspeh, ali je veliki rival Bajern iz Minhena bio bolji od njih na "Vembliju". 

Večeras od 21 čas će na "Parku Prinčeva" protiv Pari Sen Žermena tražiti plasman u finale, prvo nakon 11 godina i te londonske noći kada su poraženi od Bajerna. Ekipa Edina Terzića ima minimalnu prednost iz prvog meča i čeka ih izuzetno težak zadatak protiv skupocenih zvezda iz prestonice Francuske. "Milioneri" iz Dortmunda su prethodnog vikenda savladali Augzburg 5:1 i tako napumpali samopouzdanje na maksimum pred revanš polufinala.

 

 

Sa druge strane samopouzdanje neće manjkati ni Pari Sen Žermenu. Ekipa Luisa Enrikea je nedavno postala prvak Francuske po treći put uzastopno i kruna dobrog rada španskog stručnjaka bi bio trofej Lige šampiona. "Sveti gral" za kojim Parižani tragaju od kako su ih preuzeli vlasnici iz Katara. Gotovo sigurno će ostati bez Kilijana Mbapea u letnjem prelaznom roku, ali nema sumnje da će francuski superstar želeti da se oprosti sa titulom prvaka Evrope.

Prvi meč je završen rezultatom 1:0 u korist Borusije Dortmund, dok su u ovoj sezoni odigrali i dve utakmice u grupnoj fazi. U Nemačkoj je bilo nerešno (1:1), dok je Pari Sen Žermen slavio na domaćem terenu 2:0. Direktan prenos večerašnjeg duela dva kluba moći ćete da pratite na TV Arena 1 Premium.

UEFA Liga šampiona, polufinale

Utorak 

(0:1) Pari Sen Žeremen - Borusija Dortmund 21.00 (A1P)

Sreda

(2:2) Real Madrid - Bajern Mihen 21.00 (A1P)

FINALE

Vembli, 1. jun

 

Cup tree provided by Sofascore