Vesti iz odbojke

Preminuo Ruben Daglas: Prerani odlazak nekadašnjeg MVP-a finala ULEB kupa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.04.2024 19:45
Ruben Daglas, prerminuli košarkaš, u vreme kada je igrao za Valensiju Guliver
Ruben Daglas, prerminuli košarkaš, u vreme kada je igrao za Valensiju

Poznati košarkaš Ruben Daglas preminuo je u 45. godini, vest je koja je večeras potresla košarkaški svet u rodnim mu Sjedinjenim Američkim Državama i Evropi, gde je proveo lep period karijere. 

Bivši sportista, poreklom iz Paname, ostavio je značajan trag u evropskoj košarci, posebno u dresu Dinama iz Moskve sa kojim je napravio "pometnju" u ULEB kupu (Evrokup) 2006. godine.

Tada je ruski tim odveo do svoje prve titule, pobedivši na tom putu i Crvenu zvezdu u četvrtfinalu. Fantastičmnu sezonu krunisao je zvanjem najkorisnijeg igrača finala, u kom je od njegove ruke pao grčki Aris.

 

 

Daglas je ponikao na Arizoni i Nju Meksiku, ali nije draftovan 2003. godine i zato je odlučio da se okuša u Evropi. Prvo je stigao u Panionios, odakle je produžio u Italiju.

Tamo je nosio dres Bolonje u Evroligi, da bi sve iznenadio odlaskom u Dinamo iz Moskve. Međutim, to se ispostavilo kao vrhunski potez, pošto je sa Moskovljanima napravio velike stvari. 

Po dobrom će ga pamtiti i u Valensiji, za koju je nastupao od 2006. do 2009. godine. Igrao je još u Lotomatici, Kahasolu i Beledijesporu, a igračku karijeru završio je 2012. godine.