Serija A

Napoli već "upisao" pobedu, Sakses pogodio za izjednačenje u drugom minutu nadoknade i doneo Udinezu važan bod u borbi za opstanak

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.05.2024 22:42
Viktor Osimen, slavi gol sa saigračima iz Napolija Tanjug/AP Photo/Alessandro Garofalo/LaPresse via AP
Viktor Osimen, slavi gol sa saigračima iz Napolija

Pobeda je jedino o čemu su pre meča razmišljali fudbaleri Udinezea i Napolija pred poslednji meč 35. kola Serije A. 

Svako sa svoje tačke gledišta imao je razloga da se bori, više, jače, hrabrije, a pobednik je mogao biti samo jedan. Remi nije bio rezultat koji bi zadovoljio "apetite" kako jedne, tako i druge ekipe, a posle prvog poluvremena činilo se da će se baš tako i završiti meč u Udinama. 

I dok Udinezeu "gori" pod nogama u borbi za opstanak, gde polako već klizi ka Seriji B, Napoli grčevito traži način da uskoči u brod koji plovi ka Evropi, ondosno u kvalifikacije za Ligu konferencije. I upravo ga je istom približio bar na trenutak Osimen, ali nije tako mislio Sakses, koji je u drugom minutu nadoknade doneo važan bod domaćem timu. 

Kao da je upravo važnost meča "okovala" noge igračima oba tima, pa tako u prvom poluvremenu i nije bilo nekih većih prilika za gol. Od starta utakmice u timu Udinezea bio je srpski reprezentativac Lazar Samardžić.

Napoli je prekinuo "uspavanku" na startu drugog poluvremena i konačno došao do gola. Politano je u 51. minutu odlično pogodio bukvalno u "trepavicu" Osimena. Napadač Napolija je dobro skočio i sa pet metara glavom smestio loptu iza leđa golmana Udinezea - 0:1. 

Preuzeo je domaći tim od tog trenutka inicijativu, nekoliko dobrih prilika imao je naš Lazar Samardžić, ali su gosti uspeli da se odbrane u svakoj od tih akcija. 

Činilo se da je sve gotovo u 80. minutu. Opet je Osimen bio strelac, ali je gol napadaču Napolija poništen posle intervencije iz VAR sobe zbog ofsajda.

Imao je Osimen priliku i tri minuta kasnije, ipak, šutirao je pravo u golmana Udinezea, a odbijenu loptu nisu uspeli da iskoriste njegovi saigrači, koji su napunili šesnaesterac domaćih u ovoj akciji.  

Kada se činilo da će tri boda otići u Napulj, gužvu u šesnaestercu gostiju u drugom minutu nadoknade, iskoristio je Sakses i sa nekoliko metara smestio loptu u mreži za velikih - 1:1.

U narednom 36. kolu Serije A, Napoli dočekuje Bolonju, dok Udineze gostuje Lećeu.

Serija A, 35. kolo

petak

Torino - Bolonja 0:0

Subota

Monca - Lacio 2:2 (0:1)
/Đurić 73, 90+2 - Imobile 11, Vesino 83/

Sasuolo - Inter 1:0 (1:0)
/Lorijente 20/

nedelja

Kaljari - Leće 1:1 (1:0)
/Mina 26 - Krstović 84/

Empoli - Frozinone 0:0 

Verona - Fiorentina 2:1 (1:1)
/Darko Lazović 13'P, Tijani Noslin 59' - Gaetano Kastrovili 42'/

Milan - Đenova 3:3 (1:1)
/Alesandro Florenci 45', Mateo Gabia 72', i Olivije Žiru 75' - Mateo Retegi 5'P, Kejleb Ekuban 48', Malik Tia 87' (OG)/

Roma - Juventus 1:1 (1:1)
/Romelu Lukaku 15' - Bremer 31/

ponedeljak

Salernitana - Atalanta 1:2 (1:0)
/Čauna 18 - Skamaka 57, Kopmajners 63/
Udineze - Napoli 1:1 (0:0)
/Osimen u 51 - Sakses 90+2/

 

Standings provided by Sofascore