Premijer liga

Ten Hagov Junajted lošiji i od Mojesovog: Mančester nikad nije bio gori u Premijer ligi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.05.2024 08:57
Erik Ten Hag Tanjug/AP Photo/Ian Walton
Erik Ten Hag

Fudbaleri, a pogotovo navijači Mančester junateda bi voleli što pre da zaborave tekuću sezonu, ali ostaće zapisano da je ovo najlošija premijerligaška godina kluba sa "Old Traforda" u istoriji.

I ne samo premijerligaška, već su "crveni đavoli" oborili negativan rekord po broju primljenih golova, budući da su ih sa četiri od Kristal palasa ukupno primili 81, a to je najviše od 1977. godine.

Ali ni to nije sve!

 

 

Poraz od londonske ekipe bio je 13. u sezoni za igrače trenera Erika ten Haga, a Mančester junajted nikada od osnivanja Premijer lige nije imao toliki broj izgubljenih mečeva u jednoj sezoni.

Istorija pamti da je klub sa "Old Traforda" pre 10 godina pod vođstvom Dejvida Mojesa sezonu završio na sedmoj poziciji sa 64 osvojena poena, a ove sezone igrači Mančestera će biti još neuspešniji.

Naime, Junajted je trenutno na osmoj poziciji sa 54 osvojena boda, a kako su do kraja Premijer lige ostala da se odigraju još samo tri kola jasno je da će i taj negativan rekord biti oboren.

Zbog svega gotovo je izvesno da će holandski stručnjak, iako mu ugovor ističe tek naredne godine, napustiti klupu mančesterskog tima, a spisak njegovih potencijalnih naslednika je sve duži, pa je tako poslednje pominjano ime Tomah Tuhel, aktuelni trener Bajerna.