• VIŠE
    _
  • ENG
/ Vesti
Izdvajamo
Iz Bačke grme na suđenje: Ko to hoće da ispadnemo?
Izvor: Mondo | Autor: mondo.rs | Postavljeno: 19.03.2017.
MONDO/Milutin Vujičić
Predsednik OFK Bačka Vladimir Mrđan podneće ostavku na to mesto da bi, kako kažu iz ovog kluba, skrenuli pažnju na...


Sledi dvonedeljna reprezentativna pauza, ali je bura u srpskom fudbalu sve veća!

OFK Bačka je nezadovoljna tretmanom sudija u debitantskoj sezoni u Superligi, a "kap koja je prelila čašu" je utakmica protiv Radničkog iz Kragujevca koju su "plavi" izgubili pred svojim navijačima (2:1), kako oni smatraju, zbog sudijske trojke na čelu sa Bojanom Nikolićem koja je "svojim nesmotrenim odlukama uticala na konačan rezultat susreta", navode iz ovog kluba u oštrom saopštenju.

Iz Bačke Palanke saopštavaju i da je predsednik kluba Vladimir Mrđan zakazao hitnu sednicu Upravnog odbora na kojoj će podneti ostavku na mesto predsednika i da "tim činom želi da skrene pažnju na vrlo loš tretman koji klub ima u Superligi".

U saopštenju, koje je objavljeno na zvaničnom sajtu OFK Bačka, piše i sledeće:

"Mrđan je uverenja da se poslednja dešavanja na utakmicama Bačke mogu shvatiti kao namera da se Bačka izbaci iz lige zarad ostanka nekih drugih ekipa u elitnom rangu takmičenja".

"Plavi" su ljuti na sudiju Bojana Nikolića koji je u finišu poluvremena isključio i kapitena OFK Bačka Veseljka Trivunovića, zbog nesportskog ponašanja i pokušaja da izbori jedanaesterac, ali se taj detalj se ne nalazi na "sažetku" koji je na YouTube "okačila" Superliga.
 


Iz kluba navode i da je sudijska trojka sudila "protiv fudbala i fudbalskih pravila", a da njihovi igrači nisu hteli da izađu u drugo poluvreme, "iziritirani odlukama sudija", ali su tek na nagovor predsednika Mrđana otišli na teren i da je zbog toga početak meča kasnio.

Prenosimo vam ostatak saopštenja koji je objavljen na zvaničnom sajtu OFK Bačka:

"Mi kao klub, debitant u Superligi Srbije svoje utakmice igramo pošteno na zelenom terenu gde nas nezanimaju "igre ispod žita", svaki bod osvojili smo pošteno, borbom i zalaganjem naših igrača, isto tako nećemo dozvoliti da naš klub upadne u šake "nečasnih radnji", ljudi koji su u srpskom fudbal došli preko noći i koji imaju za cilj da "vedre i oblače" i pritom nanose štetu klubovima koji nisu u tim vodama.

Ovaj fudbalski "zločin" od strane sudijske trojke nije odavno viđen na Superligaškim terenima! Domaćinima nije bilo dozvoljeno da igraju, čak šta više bili su oštećeni u nekoliko navrata tendecioznim i možemo slobodno reći "bezobraznim" odlukama glavnog sudije i njegovih pomoćnika. Predsednik OFK Bačke Vladimir Mrđan se pita da li su sudije sudile po nečijem nalogu?!

Pita se predsednik Mrđan, a i ostali članovi uprave kluba da li će posle subotnje utakmice ova sudijska trojka imati podršku FSS -a i sudijske organizacije koja se navodno bori za regularnost takmičenja.

Glavni sudija je internacionalni sudija, koji treba da deli pravdu na U – 17, te se pitamo ko je ovog čoveka uopšte poslao tamo?!

Nisu toliko pomenuti sudija i njegova "ekipa" sudili za Radnički, sudili su protiv fudbala i fudbalskih pravila. Pa da li je u Super ligi viđeno da igrači jedne ekipe nisu hteli da izađu na teren gotovo 10 min na početku drugog poluvremena?! To su uradili igrači Bačke, izritirani odlukama pomenute "sudijske trojke“! Igrači nisu hteli da izađu na teren drugo pkluvreme, te su na nagovor predsednika Mrđana i ostalih članova uprave izašli na teren gde je početak drugog poluvremena kasnio.

Kako je moguće da je glavni sudija "vijao" igrače Bačke po terenu i dodeljivao im javne opomene za navodne prigovore. Gle čuda, svi igrači kojima je ovaj arbitar pokazao kartone imaju pretnju suspenzije, pa se svi u taboru Bačke pitaju odakle je glavni arbitar na ovoj utakmici dobio informaciju da ovim našim igračima preti suspenzija.

Sve ovo bode oči imajući u vidi da Bačka u naredna dva susreta igra prvo u Surdulici protiv Radnika, a onda u Bačku Palanku dolazi Novi Pazar. Dakle, direktni konkurenti za opstanak u društvu najboljih. Jasno je da je Nikolić poslat sa namerom da spreči Bačku da napravi još jedan dobar rezultat, da je ostavi i "osakati“ pred dva vrlo važna meča za naš klub.

Predsednik kluba Vladimir Mrđan i ceo upravni odbor kluba se nada, da će ova sudijska trojka biti najoštrije kažnjena od strane sudijske komisije, gde je Mrđan jasno stavio svima do znanja da Bačka kao debitant u Superligi igra pošteno i sve svoje bodove je uzela na častan i pošten način", stoji u saopštenju OFK Bačka.

Izvor: YouTube
<< NAZAD