Novak Djoković

Postvimbldonska ATP lista: Nema promena u Top 10, samo Alkaraz ima još veću prednost nad rivalima

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.07.2023 07:50
Postvimbldonska ATP lista: Nema promena u Top 10, samo Alkaraz ima još veću prednost nad rivalima Tanjug/AP Photo/Kin Cheung

Španski teniser Karlos Alkraza i ovog ponedeljka se nalazi na prvom mestu ATP liste najboljih tenisera sveta, a prati ga Novak Đoković.

Njih dvojica su u nedelju odigrali spektakularno finale Vimbldona u kojem je momak rođen u Mursiji  osvojio drugu Gren slem titulu u karijeri zbog čega je osvojio 2000 bodova, dok je Beograđanin "zaradio" 1.200.

 

 

Prevedeno u ukupni saldo to znači da Alkaraz sada ima 9.675 bodova, a Đoković 8.795, naspram razlike od samo 80 bodova koliko je iznosila pre početka trećeg Gren slema u sezoni.

Iza njih dvojice se nalazi Danil Medvedev, a zatim slede Kasper Rud, Stefanos Cicipas, Holger Rune, Andrej Rubljov, Janik Siner, Tejlor Fric i Fransis Tijafo.

Od srpskih tenisera, Miomir Kecmanović je pao za tri pozicije i sada je 44. igrač sveta, Laslo Đere je sa 60. "skočio" na 55. mesto, a Dušan Lajović je nazadovao pet pozicija i trenutno je 61. igrač na ATP listi.