Novak Djoković

Sve je isto kao i prošlog ponedeljka, samo se broj dana na vrhu povećava: Đoković započeo 411. nedelju kao najbolji na svetu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.02.2024 08:56
Novak Đoković na meču Australijan Opena protiv Janika Sinera Tanjug/AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake
Novak Đoković na meču Australijan Opena protiv Janika Sinera

Najbolji svteski teniser, Novak Đoković započeo je ovog ponedeljka 411. nedelju na čelu ATP liste i njegova prednost nad drugoplasiranim Karlosom Alkarazom i dalje iznosu 600 poena.

Najtrofejniji igraču istoriji, kada su u pitanju Grend slem titule, prednost će sigurno držati do početka marta kada će nastupati na narednom turniru, onom u Indijan Velsu, a to znači da će sigurno 414 nedelja provesti kao najbolji na svetu.

Iza njega i Španca i ove nedelje se nalazi Rus, Danil Medvedev, četvrti je Janik Siner iz Italije, a peti tenser sveta je Andrej Rubljoj, takođe iz Rusije.

 

 

Šesto mesto pripada Nemcu, Aleksanderu Zverevu, sedmo Dancu, Holgeru Runeu, na osmoj poziciji je Hubert Hurkač iz Poljske, deveti je Amerikanac Tejlro Fric, a na desetoj poziciji grčki teniser Stefanos Cicipas.

"Drugi reket Srbije" i dalje je Laslo Đere koji je u odnosu na prošlu nedelju pao za jednu poziciju na ATP listi i trenutno je 35. igrač sveta, Miomir Kecmanović se sa 40. pozicije popeo za jedan stepenik više, dok je Dušan Lajović ostao na 53. mestu na kojem je bio i pre sedam dana.

Mladi srpski teniser, Hamad Međedović izgubio je 105. mesto na ATP listi koje je držao prošle nedelje i trenutno je dve pozicije lošije rangiran nego prošlog ponedeljka.

ATP tur se u februaru preselio u Južnu Ameriku gde će narednih nedelja biti održani turniri u Kordobi, Buenos Ajresu, Rio de Žaneiru i Santjago de Čileu, a Španac Karlos Alkaraz u glavnim gradovima Argentine i Brazila brani ukupno 550 poena. On je taj iznos zaradio osvajanjem titule u Buenos Ajresu i porazom u finalu turnira u Riju pre 12 meseci.