Novak Djoković

Đoković u osmini finala Vimbldona: Vavrinka daleko ispod Novakovog nivoa - naredna prepreka je Hubert Hurkač

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.07.2023 23:48
Đoković u osmini finala Vimbldona: Vavrinka daleko ispod Novakovog nivoa - naredna prepreka je Hubert Hurkač Tanjug/AP Photo/Alberto Pezzali

Eskpresno je Novak Đoković savladao samo godinu dana starijeg Stanislasa Vavrinku 3:0 (6:3, 6:1, 7:6 (7:5)) u okviru trećeg kola Vimbldona. Meč je trajao svega dva sata i sedam minuta.

Za nekoga ko ne zna, a gledao je ovaj meč, informacija da je Novak Đoković samo godinu dana stariji od Stanislasa Vavrinke bila potpuno neverovatna i nerealna. Mnogo brži, izdržljiviji, jači, strpljiviji, mudriji... bio je Novak u odnosu na svog dugogodišnjeg protivnika, pa je tako bez mnogo muke, povremeno čak uz malo "egzibicije" obezbedio plasman u narednu rundu.

 

 

Prevagu u prvom setu doneo je šesti gem, gde je Đoković uspeo da osvoji brejk i mirno dođe do vođstva od 1:0. Drugi set je bio pravo uživanje za Đokovića, gde se u nekoliko navrata čak možda i poigravao sa rivalom i na kraju slavio sa 6:1.

Treći set je bio najneizvesniji, ali treba uzeti u obzir da je Novak već "prebacio u nižu brzinu", a da je Vavrinka igrao rasterećenije, pa je samim tim i publika imala priliku da dodatno uživa. Ipak, srpski teniser je ubedljivom igrom u taj-brejku potvrdio plasman u narednu rundu.

Đoković će u osmini finala Vimbldona odmeriti snage sa Poljakom, Hubertom Hurkačom, koji je ranije danas bio ubedljiv protiv Lorenca Muzetija (3:0).