NBA

Nova rana eliminacija Milvokija: Indijana iskoristila odsustvo Adetokumboa da izbaci bivšeg NBA šampiona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.05.2024 08:20
košarkaši Indijane i Milvokija u zadnjem meču serije plej-ofa, u kom su Baksi ostali bez 2. runde Tanjug/AP Photo/Michael Conroy
košarkaši Indijane i Milvokija u zadnjem meču serije plej-ofa, u kom su Baksi ostali bez 2. runde

Milvoki je pre tri godine zakucao kompletnu konkurenciju u NBA, ali od tada nikako da se sastavi u plej-ofu, pa je i ove sezone ostao bez polufinala Istočne konferencije, dok je "ujedinjenje" s nekim od najboljih timova sa Zapada ponovo ostao pusti san. Indijana je poslednja zaustavila Bakse, pošto je pred svojim navijačima slavila poslednji, četvrti trijumf za kraj serije - 120:98. 

Možda bi Pejsersi ostali kratkih rukava ili se makar više pomučili protiv Baksa da su ovi mogli da računaju na gorostasa igre pod obručima, Janisa Adetokumboa, između trećeg i šestog meča, a možda bi konačni slavljenik i u tim okolnostima posle deceniju čekanja preskočio prvu rundu doigravanja, ostaće večita enigma. 

Egzaktna statistika kaže da su u ovom trenutku bolji i da su zadnju utakmicu praktično dobili serijom 23-3 u prvoj četvrtini, kada su se odlepili na +10 (29-19) i onda, mudrom taktikom i na krilima raspoloženih "drugopozivaca", čuvali i sačuvali prednost protiv nedovoljno dobrih gostiju. 

 

 

Pejserse su predvodili Obi Topin sa 21 poenom i osam skokova, Ti Džej Mekonel dodao je 20 poena, uz devet asistencija i četiri ukradene lopte, dok je Paskal Sjakam ubacio jedan poem manje, te skupio sedam skokova i četiri asistencije. Svoj doprinos slavlju u Indijanapolisu dali su i Tajris Halibarton (17 poena, 10 asistencija) i Aron Nejsmit sa 14 poena.

Lilard je bio impresivan na otvaranju serije i ubacio 69 poena u prve dve utakmice, ali ga je povreda izbrisala iz protokola petog nastavka serijala, da bi u šestom brojao do 28 poena, uz šut 7/16 iz igre. Imao je podršku Portisa (20), Lopeza (20) i Midltona (14), ali je sve to u konačnom zbiru bilo nedostojno izdanja domaćina. 

NBA, plej-of (1. kolo)

Istočna konferencija

Indijana - Mivoki 4:2 u seriji

Njujork - Filadelfija 4:2

Boston – Majami 4:1

Orlando – Klivlend 2:3 (subota, 01.00)

Zapadna konferencija

Oklahoma – Nju Orleans 4:0

Minesota – Finiks 4:0

Denver – LA Lejkers 4:1

Dalas – LA Klipers 3:2 (subota, 03.30)