Novak Djoković

Na prodaju reket kojim je Đoković osvojio prvi Vimbldon u karijeri, cena oko 20.000 evra

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.07.2023 09:33
Na prodaju reket kojim je Đoković osvojio prvi Vimbldon u karijeri, cena oko 20.000 evra Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Reket kojim je Novak Đoković osvojio prvi Vimbldon u karijeri, sada već davne 2011. godine, naći će se na aukciji i očekuje se d ć e biti prodat za najmanje 20.000 evra.

Najtrofejniji teniser u istorji je tog leta u Londonu bio bolji od Rafaela Nadala i pre nego što je prvi put u karijeri pojeo travu sa Centralnog terena "Ol Ingland kluba", bacio je svoj reket u publiku.

Tamo ga je uhvatila Koredila Mekenči koja ga je čuvala sve ove godine i sada odlučila da ga proda na aukciji.

"Karte za Vimbldon te godine sam dobila na lutriji, a onda se posle finalnog meča kući vratila sa reketom kojim je Novak Đoković osvojio turnir. To je bilo zaista fantastično", rekla je vlasnica reketa za britanske medije.

Iz aukcijske kuće koja će staviti reket na prodaju su poručili da je on sjajno očuvan i da predstavlja sjajnu priliku za kolekcionare da dobiju veoma vredan rekvizit kojem će vremenom cena sve više rasti.

Đoković je posle 2011. godien osvojio još šest Vimbldona, a ove godine je u velikom finalu poražen od španskog tenisera karlosa Alkaraza.