UEFA Liga Evrope

Radimo izvanredne stvari u ovoj sezoni: Ćabiju Alonsu puno srce posle 47. meča Bajera bez poraza

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.05.2024 11:10
Ćabi Alonso, trener Bajera, prati dobijeni meč svog Bajera sa Romom Guliver/AP Photo/Andrew Medichini
Ćabi Alonso, trener Bajera, prati dobijeni meč svog Bajera sa Romom

Bajer ne dominira, Bajer gazi strojevim korakom i hoće više i više od sebe, po mogućstvu trofej u tri takmičenja gde nastupa. Titula prvaka Nemačke je već proslavljena, a u Leverkuzen bi mogli i pehari nacionalnog Kupa i Lige Evrope, a poslednjem je još bliži posle "brejka" na terenu Rome u njihovom prvom polufinalnom okršaju.

Utakmica u Rimu produžila je neverovatnu seriju mečeva bez poraza "aspirindžija", jer ih sada imaju čitavih 47, što je malo je reći impresivna broja, imajući u vidu nivo takmičenja. Svestan je toga i glavni arhitekta uspeha Ćabi Alonso

"Ono što radimo u ovoj sezoni je izvanredno. Imamo kvalitetne igrače sa veoma visokim nivoom fokusa. Najteže je biti dosledan. Ne želimo da stanemo, želimo da nastavimo ovako do kraja sezone", rekao je trener Bajernovog "dželata" u Bundesligi, Ćabi Alonso. 

 

 

Španski stručnjak na svoj način je doživeo tok ishod gostovanja na Apeninima, zauzevši izbalanasiran stav prema viđenom. 

"Mogli smo možda i više, ali da budemo pošteni, mogli su i oni da daju gol. Rezultat je mogao biti malo drugačiji, ali je dovoljno pošten. Nije bilo teško motivisati igrače... To je bila ozbiljna i utakmica, a mi pametni i zreli. Vodstvo nam je dalo više samopouzdanja da radimo svoje stvari u posedu i van lopte. Napred, imamo brze igrače. U drugom poluvremenu nismo ništa primili – znali smo da ćemo, ako budemo oprezni i čvrsti, onda imati svoje šanse. Tim je pronašao pravi kompromis".

 

 

Prema njegovoj logici nema još mesta radovanju, barem dok se ne doskoči u finale. Tek tada dozvoljava usklik "hop". 

"2-0 je dobar rezultat; idemo kući srećni ali oprezni. Posvećenost i disciplina igrača su bili fantastični, ali još uvek treba da se igra", fokuriran je Alonso i isto traži od svojih izabranika.