UEFA Liga Evrope

Moćna Roma "pregazila" Brajton: Leverkuzen u nadoknadi izbegao poraz u Azerbejdžanu

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

07.03.2024 20:41
Fudbaleri Rome Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino
Fudbaleri Rome

Fudbaleri Karabaga i Bajera iz Leverkuzena su odigrali nerešeno 2:2 (2:0) u prvoj utakmici osmine finala Lige Evrope. Nemački klub jeu poslednjim minutima utakmice izbegao prvi poraz u svim takmičenjima u ovoj sezoni.

Neprepoznatljivo je izgledala ekipa Ćabija Alonsa u Azerbejdžanu. Nisu bili dominantni kao što je to bio slučaj u gotovo svakoj utakmici do sada ove sezone, a pravi šok je nastao kada je Jasin Benzija postigao gol za vođstvo domaćina. Ako španski trener nije bio zabrinu u tom trenutku, onda je sigurno razmišljao šta može da promeni kada je Žuninjo Vieira povećao na 2:0 u nadoknadi prvog poluvremena. Ipak, potpuno druga slika je viđena u drugih 45 minuta. Prvo je Florija Virc smanjio zaostatak gostujuće ekipe u 70. minutu, a zatim je Patrik Šik u 92. minutu doneo izjednačenje pred revanš u Nemačkoj.

Roma je veoma ubedljivo savladala Brajton 4:0 (2:0) na domaćem terenu. Od kako je stigao Danijele De Rosi na klupu kluba, "vučica" igra izvanredno. Upravo je to bio slučaj i u duelu sa Brajtonom. Znatno bolje je izgledala italijanska ekipa od starta utakmice, a Paulo Dibala je to potvrdio golom u 12. minutu. Dominacija domaćina je urodila plodom i pred odlazak na pauzu za poluvreme kada je Romelu Lukaku zatresao mrežu. Ako su se možda navijači engleskog tima ponadali da bi mogli do nekog pozitivnog rezultata na "Olimpiku" Đanluka Manćinini i Brajan Kristante su im dali do znanja da to neće biti slučaj. Dva Italijana su u razmaku od četiri minuta postigli golove i dali Romi ogromnu prednost pred revanš u Brajtonu.

Fudbaleri Liverpula su savladali Spartu u Pragu 5:1 (3:0) i praktično obezbedili plasman u četvrtfinale Lige Evrope. Već u šestom minutu je Aleksis Mekalister iskoristio jedanaesterac za prednost gostujućeg tima. Usledila su dva gola Darvina Nunjeza do kraja prvog poluvremena za ogromna tri gola prednosti u korist izabranika Jirgena Klopa. Delovalo je da bi Sparta možda mogla da se vrati u meč nakon autogola Konora Bredlija u 46. minutu, ali je Luis Dijaz ugasio tu nadu u 53. minutu. Konačan rezultat je postigao Dominik Soboslaj u nadoknadi vremena.

Svi revanši su na programu u četvrtak 14. marta uz direktne prenose na kanalima TV Arena sport.

Liga Evrope, osmina finala

sreda 

Sporting - Atalanta 1:1 (1:1) 

/Paulinjo 17 - Skamaka 39/

četvrtak

Karabag - Leverkuzen 2:2 (2:0)
/Benzia 26, Vieira 45+2 - Virc 70, Šik 90+2/

Roma - Brajton 4:0 (2:0)
/Dibala 12, Lukaku 43, Maćini 64, Kristante 68/

Sparta Prag - Liverpul 1:5 (0:3)
/Bredli 46ag - Mekalister 6, Nunjez 25, 45, Dijaz 53, Soboslaj 90+4/

Benfika - Rendžers 21.00 (Arena 1 Premium)
Milan - Slavija Prag 21.00 (Arena 2 Premium)
Marsej - Viljareal 21.00 (Arena 3 Premium)
Frajburg - Vest Hem 21.00 (Arena sport 1)

 

Cup tree provided by Sofascore