UEFA Liga Evrope

Liga Evrope na Areni sport: "Prštaće" u Glazgovu i Leverkuzenu, Liverpul i Milan na korak od četvrtfinala

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.03.2024 08:53
Radovanje fudbalera Leverkuzena Tanjug/AP Photo/Martin Meissner, Pool
Radovanje fudbalera Leverkuzena

Liga Evrope polako ulazi u svoju završnicu, a danas ćemo saznati imena učesnika četvrtfinala drugog po jačini evropskog takmičenja. Na programu su revanš mečevi osmine finala, a svih osam utakmica možete pratiti na kanalima TV Arene sport.

Pojedine ekipe već su jednom nogom među osam najboljih i u revanšu samo trebaju da opravdaju uloge favorita. Među njima su svakako Liverpul, Roma, Marsej i Milan, koji su u prvim mečevima slavili ubedljivim rezultatima, dok je još uvek sve otvoreno u Glazgovu, Londonu, Bergamu i Leverkuzenu.

Sudeći po prvim duelima osmine finala, najviše nas uzbuđenja očekuje na utakmicama Rendžersa i Benfike, odnosno Leverkuzena i Karabaga

Iako je Benfika imala daleko veći posed (68 odsto) od rivala i skoro tri puta više udaraca (24) u okvir gola, škotski tim dva puta je vodio u Portugaliji, da bi autogolom Konora Goldsena u 67. minutu, ekipa Rodžera Šmita ipak uspela da ostane neporažena pred svojim navijačima - 2:2
 


Što se tiče susreta Leverkuzena i Karabaga. Iako lider Bundeslige i prema svemu sudeći, novi šampion Nemačke još uvek zna poraz ove sezone, Karabag je pošteno namučio ekipu Ćabija Alonsa u Azerbejdžanu. Već u prvom poluvremenu stekao je dva gola prednosti i taman kada se činilo da će neko najzad uzeti skalp Leverkuzenu, status neporaženih sačuvao je Patrik Šik u nadoknadi - 2:2.

U ostalim duelima Vest Hem brani gol prednosti protiv Frajburga, a olakšavajuća okolnost po "čekićare" je što će u revanšu igrati pred svojim navijačima, dok Atalanta i Sporting u Bergamu kreću od "nule", budući da je meć u Portugaliji završen bez pobednika - 1:1.

Revanš mečevi osmine finala Lige Evrope.

(2:2) Rendžers - Benfika 18:45 (Arena 2 Premium)
(2:4) Slavija Prag - Milan 18:45 (A1P)
(0:4) Viljareal - Marsej 18:45 (AS1)
(0:1) Vest Hem - Frajburg 18:45 (A3P)
(1:1) Atalanta - Sporting 21:00 (A2P)
(2:2) Leverkuzen - Karabag 21:00 (AS3)
(0:4) Brajton - Roma 21:00 (AS1)
(5:1) Liverpul - Sparta Prag 21:00 (A3P)