UEFA Liga Evrope

(VIDEO) Šok na "Enfildu" i pobeda Atalante nad Liverpulom: Roma ponovo slavi Manćinija

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

11.04.2024 22:58
Fudbaleri Atalante Tanjug/AP Photo/Jon Super
Fudbaleri Atalante

Baš kao i pre četiri godine, Atalanta je pobedila Liverpul na gostovanju 3:0 (1:0). Te 2020. godine su se dva kluba susrela u grupnoj fazi Lige šampiona, dok je "boginja" iz Bergama sada bila bolja u prvom meču četvrtfinala Lige Evrope.

Izuzetno hrabro je izašla italijanska ekipa na "Enfildu". Iako "redsi" nisu igrali u najjačem sastavu, bili su favoriti na ovom meču. Međutim, do pogotka su prvi stigli gosti. Đanluka Skamaka je u 38. minutu zatresao mrežu domaćina. Isti igrač je bio strelac i u 60. minutu za novi šok u Liverpulu. Do kraja utakmice je Jirgen Klop uveo gotovo sve igrače koji su standardni u prvoj postavi, ali ni Luis Dijaz, Mohamed Salah, Diogo Žota i Dominik Soboslaj nisu pomogoli "redsima". Šta više, Atalanta je do kraja samo uvećala prednosto pogotkom Marija Pašalića.

Bajer iz Leverkuzena trijumfovao protiv Vest Hema 2:0 (0:0). Prvi deo igre protekao je u potpunoj dominaciji nemačke ekipe. Izabranici Ćabija Alonsa su ima 78 posto poseda lopte, 14 šuteva ka golu, od čega je pet išlo u okvir. Sa druge strane "čekićari" su uputili samo jedan šut ka golu Bajera. Nastavili su Nemci sa odličnom igrom i u drugom delu meča, a nagrada je stigla u 83. minutu kada je Jonas Hofman zatresao mrežu londonskog kluba. Vest Hem je bio potpuno nemoćan tokom čitve utakmice, a Viktor Bonifejs je u 91. minutu krunisao odlično izdanje Leverkuzena još jednim golom.

Roma je upisala minimalnu pobedu na gostovanju Milanu. Gosti iz prestonice Italije su nešto bolje otvorili meč i preko kornera stigli do vođstva u 17. minutu. Centrirao je Paulo Dibala, a loptu je u mrežu smestio Đanluka Manćini. Isti igrač je pre samo nekoliko dana bio heroj "đalorosa" jer je postigao gol za pobedu u gradskom derbiju protiv Lacija. Nakon primljenog pogotka Milan je preuzeo inicijativu, ali je Roma otišla na poluvreme sa vođstvom. Gosti su bili bolji u nastavku, ali nije bilo previše prilika, te je "vučica" stigla do pobede u prvom meču četvrtfinala.

Benfika je slavila protiv Olimpika iz Marseja 2:1 (1:0). Portugalska ekipa je prva stigla do prednosti pogotkom Rafe Silve u 16. minutu. Do kraja provg dela igre su mogli gosti da stignu do izjednačenja, ali je ipak viđen samo jedan gol nakon 45 minuta. U nastavku je domaćin uvećao prednost preko Anhela Di Marije na startu drugog dela igre. Ipak, francuska ekipa je smanjila preko Pjer Emerik Obamejanga, ali nisu uspeli da stignu do drugog pogotka i izjednačenja.

UEFA Liga Evrope, četvrtfinale

Četvrtak

Milan - Roma 0:1 (0:1)
/Manćini 17/

Bajer L. - Vest Hem 2:0 (0:0)
/Hofman 83, Bonifejs 90/

Benfika - Marsej 2:1 (1:0)
/Silva 16, Di Marija 52 - Obamejang 67/

Liverpul - Atalanta 0:3 (0:1)
/Skamakar 38, 60, Pašalić 83/

Revanši 18. aprila

Cup tree provided by Sofascore