UEFA Liga Evrope

UEFA Liga Evrope na Areni: Milan juri het-trik protiv Rome

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.04.2024 10:51
Rafael Leao i Olivije Žiru, napadački tandem Milana Tanjug/Massimo Paolone/LaPresse via AP
Rafael Leao i Olivije Žiru, napadački tandem Milana

Milanu drugu sezonu zaredom na putu za polufinale nekog evropskog takmičenja stoji italijanski tim. Prošle sezone su eliminisali Napoli za plasman u polufinale UEFA Lige šampiona, a večeras im stoji Roma u prvom meču četvrtfinala UEFA Lige Evrope.

"Roso-neri" su ove sezone dva puta pobedili Romu u Seriji A (2:1, 3:1) i jure het-trik kojim bi nastavili u pohod na ovo takmičenje, a stekli prednost pred revanš na "Olimpiku" za sedam dana. Trener Stefano Pioli smatra da Murinjova Roma, koju je pobedio dva puta i ova De Rosijeva nisu isti tim.

"Nisam ni gledao naša prethodna dva duela, jer je to neuporedibo. De Rosi je promenio sistem, pozicije na terenu, filozofiju kako se ekipa brani i kako napada. Međutim, poznajemo se dobro, znamo igrače i De Rosijev "identitet". Spremni smo da se suočimo sa njima. U ovom momen tu takmičenja nema lošeg rivala, a ako želite da osvojite trofej morate da uradite nešto posebno, da igrate na najvišem standardu. Moraćemo u ovom dvomeču da budemo i oprezni i odlučni", istakao je Stefano Pioli.

Milan će biti bez Tomorija (kartoni), te već povređenih Kalulua, Mirantea i Pobege. Kod Rome ne igra Ndika zbog kartona, Azmun, Hijsen i Kristensen su povređeni. Luka Jović će i ovaj meč početi sa klupe.

Liverpul slovi za najvećeg favorita za osvajanje trofeja. Atalanta dolazi na "Enfild" u jednom dobrom momentu, veoma dobeoj formi i bez pritiska. Pamte u Liverpulu 2020. godinu i dvomeče u grupnoj fazi Lige šampiona kada su pobedili u Bergamu 5:0, a izgubili kod kuće 2:0. Menadžera Jirgena Klopa brine protest navijača zbog rasta cene ulaznica.

"Razumem njih i zabrinutost po ovom pitanu. Želimo navijače na stadionu i želimo da omogućimo svima da dođu. Ovde se ne radi o nama, igračima i trenerima i navijačima, već o jednoj situaciji za koju verujem da će se naći rešenje u klubu. Svaku funtu od ulaznice klub investira u fudbal i zato sam optimist", rekao je Klop.

Kada su Bajer Leverkuzen i Vest Hem u avgustu prošle godine organizovali prijateljski meč pred start sezone, verovatno nisu razmišljali da će se sresti u četvrtfinalu UEFA Lige Evrope. "Aspirindžije" su jedini neporaženi tim u Evropi, igraju fenomenalno, ali Vest Hem je prošle sezone pokazao da sa Dejvidom Mojesom zna kako da osvoji trofej (Liga konferencije). Za goste iz Londona problem u prvom meču su izostzanci ALvareza (kartoni), te Areole, Bovena i Filipsa.

Benfika i Marsej posle 14 godina igraju takmičarski meč. U sezoni 2009/10. ova dva tima susrela su se u osmini finala Lige Evrope i posle 1:1 na "Lužu", portugalski tim je pobedio posle preokreta na "Velodromu" 2:1 i prošao dalje. Mnogo više problema sa sastavom, tima imaju gosti iz Francuske, neće biti Murilja, Nadira, Onane, Ronžijea i Ruiza, možda i Klausa.

UEFA Liga Evrope, četvrtfinale

Četvrtak

Milan - Roma 21.00 (AP1)
Bajer L. - Vest Hem 21.00 (AP3)
Benfika - Marsej 21.00 (AS2)
Liverpul - Atalanta 21.00 (AP2)

Revanši 18. aprila