UEFA Liga Evrope

Osmina finala Lige Evrope na Areni: Milan dočekuje Slaviju na "San Siru", nepobedivi Leverkuzen gostuje Karabagu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.03.2024 10:12
Fudbaler Milana Luka Jović Tanjug/AP Photo/Mathieu Pattier
Fudbaler Milana Luka Jović

Takmičenje u Ligi Evrope polako ulazi u drugu fazu, a današnji program osmine finala donosi nam sedam susreta, uz direktan prenos na TV Arena sport.

Kada se pogledaju imena rivala, osim Rome, Milana i Liverpula, gotovo da nema pravih favorita. Svi su po kvalitetu, mahom, manje-više izjednačeni. Pomenutim ekipama, uz Leverkuzen, koga čega teško gostovanje Karabagu, daje se nešto više šansi, ali prethodno moraju to i da opravdaju na terenu.

Rimljane očekuje duel sa neugodnim Brajtonom (18:45, Arena 1 Premium), koji uprkos nešto skromnijim rezultatima u Premijer ligi, blista u Evropi čemu svedoči liderska pozicija u grupi B i samo jedan zabeležen poraz u dosadašnjem toku takmičenja.

Moćni Liverpul gostuje Sparti u Pragu (18:45, A2P) i sve osim pobede ekipe Jirgena Klopa, predstavljalo bi pravo iznenađenje. Samo ostaje da se vidi sa kakvim će timom nemački stručnjak izaći na teren.

Milan, za koga nastupaju srpski fudbaleri Luka Jović i Jan Karlo Simić dočekuje na "San Siru" ekipu Slavije iz Praga. Biće ovo njihov prvi susret u istoriji, a uloga favorita, jasno, prepuštena je "rosonerima", uprkos činjenici da je češki tim dominantno završio grupnu fazu sa osvojenih 15 od maksimalnih 18 bodova.
 

 

 

Što se Leverkuzena tiče, teško je davati prognoze najprijatnijem iznenađenju Bundeslige. Lider nemačkog prvenstva igra kao u transu ove sezone, čemu svedoči podatak da je poslednji poraz doživeo još prehodne takmičarske godine protiv Bohuma (0:3) krajem maja. Dok ga je žreb u Nionu, ponovo povezao sa Karabagom iz Azerbejdžana, koga je oba puta pobedio u grupnoj fazi.

Bila su to jedina dva poraza Karabaga u dosadašnjem toku takmičenja. Istina, u Nemačkoj su izgubili ubedljivim rezultatom (1:5), ali su u revanšu pokazali bolju sliku, da bi na kraju "položili oružje" u dubokoj nadoknadi golom Viktora Bonifejsa iz penala - 0:1.

Liga Evrope, osmina finala, prvi mečevi.

Sreda

Sporting - Atalanta 1:1 (1:1)
/Paulinjo 17 - Skamaka 39/

Četvrtak

Karabag - Leverkuzen 18:45 (Arena sport 2)
Roma - Brajton 18:45 (A1P)
Sparta Prag - Liverpul 18:45 (A2P)
Benfika - Rendžers 21:00 (A1P)
Milan - Slavija Prag 21:00 (A2P)
Marsej - Viljareal 21:00 (A3P)
Frajburg - Vest Hem 21:00 (AS1)