UEFA Liga Evrope

"Sevale" stative na obe strane u Lisabonu: Bez pobednika na "Žoze Alvaladeu"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.03.2024 20:40
Fudbaleri Sportinga i Atalante Tanjug/AP Photo/Armando Franca
Fudbaleri Sportinga i Atalante

Fudbaleri Sportinga iz Lisabona i Atalante su odigrali 1:1 (1:1) u prvoj utakmici osmine finala Lige Evrope. Čak četiri stative su viđene na izuzetno uzbudljivoj utakmici, a definitivno italijanski klub više žali usled brojnih propuštenih prilika.

Nije domaćin imao inicijativu na startu meča, ali su izabranici Rubena Amorima nakon 17 minuta igre imali prednost zahvaljujući pogotku Paulinja. "Boginja" iz Bergama se pitala za sve tokom prvog dela igre. Ređale su se stative i promašaji Emila Holma, Đanluke Skamake i Martina De Rona. Ipak, na kraju je upravo Skamaka doneo izjednačenje timu Đanpjera Gasperinija. Mogli su gosti i do potpunog preokreta do pauze za poluvreme, ali nakon 45 minuta ipak nije bilo pobednika.

Na dominaciju protivnika, Amorim je odmah reagovao sa tri izmene na poluvremenu. To je donelo blago promenu na terenu, ali je i dalje Atalanta imala više prilika od portugalske ekipe. Čak ni najbolji strelac Sportinga, Viktor Đokereš nije mogao ozbiljnije da pripreti. 

Ekipa iz Italije je do kraja bila konkretnija, držala loptu u svojim nogama i nije dala domaćinu da pripreti. Ipak, oni nisu uspeli da iskoriste brojne prilike i da sa eventualnom prednošću dočekaju drugi meč.

Revanš u Bergamu je na programu narednog četvrtka od 21 čas uz direktan prenos na kanalima TV Arena sport.

Liga Evrope, osmina finala

sreda 

Sporting - Atalanta 1:1 (1:1) 

/Paulinjo 17 - Skamaka 39/

četvrtak

 

Karabag - Bajer Leverkuzen 18.45 (Arena sport 2)
Roma - Brajton 18.45 (Arena 1 Premium)
Sparta Prag - Liverpul 18.45 (Arena 2 Premium)
Benfika - Rendžers 21.00 (Arena 1 Premium)
Milan - Slavija Prag 21.00 (Arena 2 Premium)
Marsej - Viljareal 21.00 (Arena 3 Premium)
Frajburg - Vest Hem 21.00 (Arena sport 1)