UEFA Liga Evrope

Ademola Lukman MVP finala Lige Evrope: Trofej je donela cela ekipa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.05.2024 23:37
Ademola Lukman je postigao het-trik Tanjug/AP Photo/Frank Augstein
Ademola Lukman je postigao het-trik

Kakva noć Ademole Lukmana u Dablinu! Nigerijac, rođen u Londonu pre 26 godina, het-trikom doneo je Atalanti prvi evropski trofej u istoriji kluba, srušio je do večeras nepobedivi Bajer iz Leverkuzena 3:0 i poneo zasluženo epitet MVP-ja finala UEFA Lige Evrope.

"Neopisivo sam srećan, ne, ovo nisam sam uradio, trofej je donela cela ekipa. Zajedno smo ispisali istoriju i nosimo pehar u Bergamo. Znao sam pre dve godine da sam dolaskom u Atalnu napravio pravi izbor. Prošla sezona je bila dobra, ove smo osvojili evropski pehar. Vreme je da proslavimo", istakao je Lukman.

Momak iz Vandsvorta, koji je stasavao u Čarltonu, igrao za Everton, pa Red Bul Lajpcig tri sezone, sazreo je potpuno u Bergamu pod palicom iskusnog trenera Đanpjera Gasperinija a zvezdanu noć imao u Dablinu.

 

 

Nigerijski reprezentativac je pokazao svu moć kada mu se dozvoli malo prostora, brzinom i tehnikom lako je kažnjavao kardinalne greške i potpuno zasenio sve ostale. Prošle sezone je postigao 15 golova na 33 meča, večeras je izjednačio taj skor u 43. susretu ove sezone.

 

 

Postao je prvi fudbaler koji je postigao het-trik u finalima UEFA Lige Evrope. Možda se Englezi sada pitaju kako su dozvilili da im igrač koji je odigrao za sve selekcije u januru 2020. godine "pobegne" u domovinu Nigeriju.