Novak Djoković

Toni Nadal: Samo Novak može da zaustavi uspon Alkaraza

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.07.2023 19:28
Toni Nadal: Samo Novak može da zaustavi uspon Alkaraza Guliver

Toni Nadal, stric legendarnog španskog tenisera komentarisao je nedavno finalne Vimbldona, u kojem je Novak Đoković izgubio od Karlosa Alkarasa u pet setova.

Prema njegovim rečima, uprkos porazu Đokovića, nema igrača na ATP turu, osim Novaka, koji može da ugrozi tron mladog španskog tenisera.

"Iskreno, ne vidim trenutno svetu tenisa, sa izuzetkom Đokovića, igrača sposobnog da zaustavi Karlosov uspon. Đoković nema još mnogo godina karijere pred sobom, tako da smatram da će španski navijači imati priliku da uživaju u još mnogo mečeva, još mnogo pobeda u nedeljnim popodnevima koja dolaze“, rekao je Toni i dodao:

"Videli smo na početku meča našeg igrača zbunjenog, pa su mnogi od nas pomislili da će Srbin dodati još jedan grend slem trofej u svoju riznicu. Međutim, momak iz Mursije je rešio da krene ispočetka u drugom setu, brzo je zaboravio sve što je bilo u prvom i postepeno je uspevao da preokrene situaciju", zaključio je nedakašnji trener Rafaela Nadala.

Novak na taj način nije uspeo da se domogne 24. grend slem trofeja i da se po broju titula na "Ol Ingland Klubu" izjednači sa Rodžerom Federerom (8), čiji će rekord, još barem godinu dana ostati netaknut.