Novak Djoković

Stanovnici Srbije čine samo 0,1 odsto svetske populacije, a... : Jokić "pokorio" Ameriku, a ona se naklonila njemu i Đokoviću

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.06.2023 12:43
Stanovnici Srbije čine samo 0,1 odsto svetske populacije, a...  : Jokić "pokorio" Ameriku, a ona se naklonila njemu i Đokoviću Guliver/Imago Sports

Nedelja 11. maj i utorak 13. maj 2023. godine zapamtiće cela Srbija i svi Srbi, u kom god se kutku planete nalazili, ali će ih upamtiti i čitav svet, jer su Novak Đoković i Nikola Jokić svojim grandioznim sportskim uspesima sve oči uperili u jednu malu zemlju na Balkanu.

Ni Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji nije ostala imuna na činjenicu da je Đoković osvajanjem Rolan Garosa, sa 23 Grend slem titula u karijeri, zaokružio status najvećeg tenisera sveta svih vremena, a par dana kasnije Jokić njegove "monstruozne" individualne brojke materijalizovao prvom timskom šampionskom NBA titulom Denver Nagetsa. 

 

 

"Srbija je zemlja sa velikom sportskom tradicijom i uprkos tome što njeni stanovnici čine samo 0,1 odsto svetske populacije, dvojica njih su za samo dva dana uspeli da priušte retko viđeno zadovoljstvo ljudima širom planete. Najbolji košarkaš današnjice i najbolji teniser svih vremena su Srbiju učinili najpopularnijom sportskom zemljom na planeti. Čestitamo Nikola i Novače, čestitamo Srbijo!", stoji na zvaničnom Tviter nalogu američke ambasade u Beogradu, sa video snimcima porodičnog slavlja 36-godišnjeg Beograđanina i 28-godišnjeg Somborca, kom se putem društvenih mreža naklonio i bivši američki predsednik Barak Obama.