ABA liga

(VIDEO) Janis Sferopulos čestitao svojim igračima i prokomentarisao povredu Topića - sutra na magnet!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.05.2024 23:37
Trener Crvene zvezde Janis Sferopulos TV Arena sport
Trener Crvene zvezde Janis Sferopulos

Trener Crvene zvezde Janis Sferopulos izneo je utiske posle pobede njegovog tima u prvom meču finalne serije AdmiralBet ABA lige protiv Partizana. U izuzetno tvrdom susretu, crveno-beli slavili su rezultatom 85:82, a do vođstva u seriji i četvrte uzastopne pobede u derbiju, stigli su zahvaljujući pribranijoj igri u završnici odlučujuće deonice.

Čovek odluke bio je Dejan Davidovac, koji je u penal završnici bio nepogrešiv. Partizan je imao napad za produžetak, ali nije bilo dovoljno vremena za Aleksu Avramovića. 

"Čestitao bih igračima na pobedi. Poveli smo 1:0. Gledali smo veoma intersantnu utakmicu. Za nas je bilo dobro da smo se vratili posle 9 poena zaostatka. Dobro je bilo što smo podigli stepen odbrane u tim trenucima.  Na kraju smo pokazali veliki karakter. Bili smo dobri u napadu, odlični u odbrani. Poslednih šest minuta ako pogledate, nisu postigli nijedan koš iz igre. Detalji su odlučili, utakmica je bila dinamična. I kao što sam rekao, poveli smo 1:0 i samo trebamo da nastavimo u ovom ritmu"

Dobio je pitanje Sferopulos na konferenciji za medije, da li će naredni derbi biti lakši i teži posle ovakvog ishoda.

"Kada ovako pobedite, uvek je prvi meč teži za domaći tim. Imate prednost domaćeg terena i pritisak da pobedite. Zato smo počeli malo nervoznije. Nama je važno za naredni meč da ispravimo i popravimo neke delove naše igre koji nisu bili dobri, da nemamo te male momente dekoncentracije. Tako je kako je, pripremamo meč sada i moraćemo da budemo spremni."

Osvrnuo se i na povredu Nikole Topića.

"Nikola je imao problema sa istim kolenom, ići će na magnetnu rezonancu sutra i videćemo kakva je situacija", zaključio je strateg Zvezde.