ABA liga

Junak Zvezde otkrio šta mu je prolazilo kroz glavu dok je šutirao ključne penale

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.05.2024 23:50
Košarkaš Crvene zvezde Dejan Davidovac MN Press
Košarkaš Crvene zvezde Dejan Davidovac

Junak večerašnje pobede Crvene zvezde nad Partizanom, Dejan Davidovac govorio je za medije posle prve utakmice finalne serije AdmiralBet ABA lige. Crveno-beli slavili su rezultatom 85:82, a do četvrte uzastopne pobede u derbiju stigli su zahvaljujući "mirnoj ruci" Davidovca u penal završnici.

"Očekivana teška utakmica. Znali smo da će ovako da se završi. Prva utakmica serije je uvek najteža. Dobro smo se spremali. I mi i oni. Ceo meč bio je neizvestan. Imali smo oscijalacija u odbrani i napadu, gde su oni stekli neku prednost. Bekovska linija sa Nanelijem i Avramovićem nam je posebno davala problema. Na kraju smo podigli stepen odbrane. Nisu nam dali koš iz igre u poslednjih šest minuta, pa je verovatno i taj segment odlučio", rekao je Davidovac.
 


Dok je čekao ključne penale, sudije su dugo pregledavali snimke, ali se uprkos tome Davidovac "nije ohladio". Kako kaže - ni o čemu nije razmišljao.

"Više puta se to dešavalo. Treba ostati fokusiran. U ovakvim utakmicama je to najvažnije. Lično, nisam ni o čemu razmišljao dok sam čekao da šutiram te ključne penale. Bila mi je prazna glava."

Košarkaš Crvene zvezde je dodao da mu je draže igrati u Pioniru nego u Areni i da ne veruje da će biti nekih većih taktičkih promena u nastavku serije.

 

Cup tree provided by Sofascore