Novak Djoković

Zapamtite taj datum: Srbija u nedelju, 10. septembra može da osvoji dva trofeja

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.09.2023 08:45
Zapamtite taj datum: Srbija u nedelju, 10. septembra može da osvoji dva trofeja MN Press

Košarkaši Srbije su u polufinalu Svetskog prvenstva u Manili savladali Kanadu i u nedelju, 10. septembra će se od 14.40 časova će se protiv Nemačke boriti za zlatnu medalju, a istog dana od 22.00 sata Novak Đoković će u borbi za titulu na US Openu igrati protiv Danila Medvedeva.

Mogao bi taj dan da bude jedan od značajnijih u istoriji srpskog sporta, a najbolji srpski teniser svih vremena veruje da će se to i dogoditi.

"Košarkaši su uradili fenomenalan rezultat i mnogo sam ponosan na njih. Pratim sve što rade na Mundobasketu, kada stignem ispratim njihovu utakmicu, a ujutru kad se probudim prvo pogledam šta su uradili, pa onda počnem sa svojim obavezana. U zavisnosti od toga kada sutra ustanem možda ću uspeti da pogledam drugo poluvreme tog finala", poručio je Đoković iz Njujorka i dodao:

"Šaljem im pozitivnu energiju, znam kakvi su oni pobednici i znam da će ići na zlato, pa neka u nedelju budu dve pobede za Srbiju".

Dotakao se Đoković i činjenice da su pre odlaska na Svetsko prvenstvo, a pogotovo nakon poraza od Italije u grupnoj fazi, mnogi kritikovali reprezentativce Srbije.

"Mnogi nisu verovali u njih, kritikovali su ih i govorili da neće proći četvrtfinale, ali su oni pokazali ko su i kakvi su. Isplivao je timski duh, vidim da među njima vlada sjajna hemija i to je ono što je ključ svakog uspeha", rekao je Novak.