Novak Djoković

Novakov rekord na meti mladog Alkaraza: Ništa nije nemoguće...

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.11.2023 12:05
Za Karlosa Alkaraza ništa nije nemoguće Tanjug/Mark Blinch/The Canadian Press via AP
Za Karlosa Alkaraza ništa nije nemoguće

Karlos Alkaraz doživeo je ranu eliminaciju na Mastersu u Parizu. Španski teniser i drugi reket sveta izgubio je od Romana Safijuljina u drugom kolu takmičenja, pa će imati nešto više vremena da se spremi za ATP Finale Torinu, koje je na programu od 12. do 19. novembra.

Momak koga mnogi zovu naslednikom Rafela Nadala, već je počeo sa pripremama za Završni masters, a pred takmičenje u Torinu, dao je intervju za tamošnju "La Stampu", gde se dotakao brojnih tema, a najviše je govorio o rivalitetu sa Novakom Đokovićem.

Za početak se prisetio pobede nad srpskim teniserom u finalu Vimbldona. 

"Promenila mi je život sa sportske tačke gledišta. Čak i za one koji ne znaju ništa o tenisu, ovaj turnir je najvažniji. Kao ličnost, isti sam. Moj tim i ja smo na jasnom putu koji moramo da sledimo."

Poput Nadala i Alkaraz voli da igra atraktivno. Sa dosta intenziteta i strasti, što često rezonuje sa publikom.

"Poen je poen, bilo da ga osvojite normalnim udarcem ili izmislite čudo. Istina je da kada uspem da uradim nešto drugačije, javnost to voli. Na kraju, moramo da unesemo malo zabave u tenis, da privučemo pažnju što većeg broja ljudi. Ponekad se to dešava prirodno, a entuzijazam ljudi, urlik, daje mi još veću energiju".

 

 

Španski teniser odao je potom priznanje Đokoviću što igra na ovakvom nivou i u 36. godini.

"Ne znam. Vodim računa o svim detaljima kako bih izvukao maksimum iz svoje karijere. Voleo bih da se u njegovim godinama borim za velike turnire, u boljoj formi nego protivnici od po 24 ili 25 godina. Novak je zaista neverovatan."

Ambicije Alkaraza su velike. Puca na mnoge rekorde koju drži "velika trojka", naročito onaj po broju sedmica na čelu ATP karavana, koji drži Đoković sa 397 nedelja na vrhu liste.

"Ništa nije nemoguće. U životu se sve može poboljšati. Pre ili kasnije, ne znam kada, doći će neko ko će ih pobediti. Ta tri velikana su svakako promenila način na koji gledamo na tenis, kako za gledaoce, tako i za nas igrače. Imati ih kao reference je pozitivno za sve".

"Mislim da je najkomplikovanije osvojiti isti Slem mnogo puta, kao što je Rafa na Rolan Garosu 14 puta. Što se mene tiče, voleo bih da premašim broj nedelja kao broj jedan. Održavanje istog nivoa tokom toliko godina je ogroman poduhvat."

Za kraj, mladi teniser rekao je da će predstavljati Španiju na Olimpijskim igrama naredne godine. A, kako kaže, u Parizu bi voleo da zaigra sa Rafaelom Nadalom.

"Od malena sam uvek želeo da učestvujem na Igrama. Mislim da je predstavljanje svoje zemlje nešto što svi vole. Nadam se da ću stići tamo u najboljem stanju kako bih doneo medalju Španiji. Igrati uz Rafu je san. Nadam se da ćemo obojica biti spremni", zaključio je Alkaraz.