ATP

Alkaraz sam "očistio" put Đokoviću ka tituli u Parizu: Senzacionalna eliminacija u režiji Safijulina

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.10.2023 22:29
Alkaraz sam "očistio" put Đokoviću ka tituli u Parizu: Senzacionalna eliminacija u režiji Safijulina Guliver/AP Photo/Andy Wong)

Karlos Alkaraz pao je već na svom prvom stepeniku Mastersa u Parizu, pošto je u drugom kolu turnira serije 1.000 doživeo senzacionalnu i glatku eliminaciju od Romana Safijulina - 0:2 (3:6, 4:6).

Španac se vratio mečevima posle lečenja povreda i odustajanja od manjeg takmičenja u Bazelu, ali nije se proslavio u pokušaju da odbrani prošlogodišnjih 180 bodova iz "Bersija" i pojača pritisak na šestostrukog pariskog šampiona Novaka Đokovića u borbi za prvo mesto ATP liste na kraju godine.

Jeste osvajač tri Grend slema u oba seta prvi pravio brejkove, ali je 45. reket sveta uvek odgovarao oduzimanjem gemova na servis drugoplasiranog u svetskoj singl konkurenciji, potvrđivao ih i nastavljao ka svom cilju. 

Pritom je Rus sve vreme bio hladnokrvan i impresivno skoncentrisan, znajući da samo tako može da iskoristi loš momentum favorita. To mu je na kraju donelo duel sa zemljakom Karenom Hačanovim, pošto je ovaj ranije u toku dana izbacio Srbina Lasla Đerea.