ATP

Alkaraz eliminisan sa Mastersa u Rimu: Osigurao povratak na vrh ATP liste, pa ispao sa turnira na kom Đoković brani titulu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.05.2023 15:52
Alkaraz eliminisan sa Mastersa u Rimu: Osigurao povratak na vrh ATP liste, pa ispao sa turnira na kom Đoković brani titulu Tanjug/AP Photo

Novak Đoković ima potencijalno brigu manje u branjenju titule na Mastersu u Rimu, pošto je sigurni povratnik na prvo mesto ATP liste Karlos Alkaraz eliminisan u trećem kolu turnira serije 1.000. Njega je u dva seta savladao Fabijan Marošan iz Mađarske - 0:2 (3:6, 6:7). Meč je trajao jedan sat i 42 minuta, a 135. reket sveta je igrao kao u transu protiv španskog vunderkinda.

 

 

Alkaraz je pre neki dan osigurao svrgavanje našeg asa trona u svetskom singl poretku, a sada nije imao rešenje za igru mnogostruko lošije rangiranog protivnika. Pogotovo u prvom setu, u kom ga je Marošan "brejknuo", poveo sa 4:1 i na kraju mirno završio taj deo duela. 

Drugi deo susreta bio je daleko neizvesniji, a morao je biti rešen tek u taj-brejku, gde se autsajder opet bolje snašao, upisao 7:4 i bacio na pleća jednog od favorita za osvajanje svakog turnira na kom se pojavi, od kada je koracima od sedam milja napredovao u profesionalnoj karijeri.

Marošanu je zato ovo najveći sportski uspeh u životu. Em je 23-godišnjak sa Balkana prvi put u karijeri ušao u glavni žreb nekog ATP turnira, em je postao prvi Mađar koji je ušao u Top 16 nekog takmičenja ovog nivoa u poslednjih 42 godine.