Novak Djoković

Boris Beker nahvalio Španca: Alkaraz je bolji od Đokovića i Nadala, vladaće svetskim tenisom 10 godina

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.05.2023 13:11
Boris Beker nahvalio Španca: Alkaraz je bolji od Đokovića i Nadala, vladaće svetskim tenisom 10 godina Tanjug/AP Photo/Antonietta Baldassarre

Bivši trener Novaka Đokovića, Boris Beker izjavio je početkom godine da je Novak Đoković favorit za osvajanje Rolan Garosa, ali je sada promenio mišljenje i smatra da je mladi Španac Karlos Alkaraz kvalitetniji od najboljeg svetskog tenisera, kao i od Rafaela Nadala.

Legendarni Nemac je posebno naglasio Alkarazov spin koji po njegovim rečima "ubija teren" i istakao da ne postoji igrač koji protiv toga može da se brani.

"On igra fantastično, a jednostavno je neverovatno da se posle povrede vratio još bolji i jači. On piše istoriju tenisa i ne znam ko može da ga zaustavi. Obično se govori da su Novak Đoković i Rafael Nadal majstori spin udaraca, ali mislim da je Alkaraz bolji i od njih. Forhend mu je izuzetno moćan i mislim da ima sve predispozicije da vlada svetskim tenisom narednih 10 godina", rekao je Beker, a zatim dodao:

"Alkaraz ima kvalitet i apetiti za pobedama, evidentno je napredovao za poslednjih godinu dana, ali treba biti oprezan jer sve može brzo da se promeni. Tenis je takav sport da jedna mala povreda može da vas potpuno izbaci iz ritma i vrati na početak, ali se nadam da se to neće dogoditi".

Sam Alkaraz, koji će se od ponedeljka ponovo biti na čelu ATP liste, takođe naglašava da je zadovoljan nivoom svoje igre.

"Zaista smatram da sam mnogo napredovao za godinu dana i da sam dana spoptuno drugačiji igrač nego pre 12 meseci. Stekao sam mnogo iskustva, tenis mi je bolji i uspešnije čitam igru protivnika. Stvarno sam zadovoljan svojim napretkom", kaže Alkaraz.