Novak Djoković

Alkaraz tvrdi: Mogu da prestignem Đokovića na ATP listi do kraja sezone

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.09.2023 13:18
Alkaraz tvrdi: Mogu da prestignem Đokovića na ATP listi do kraja sezone Guliver

Karlos Alkaraz je prošao u drugo kolo turnira u Pekingu i čeka ga Lorenco Museti u osmini finala. Španac poprilično zaostaje za Novakom Đokovićem na ATP listi, imao 8.535 bodova, dok srpski as na kontu ima 11.795 bodova.

Španac uprkos tome veruje da bi do kraja sezone mogao da se vrati na čelo teniskog karavana iako trenutna razlika to ne nagoveštava. 

"Mislim da Novak brani neke poene uskoro, u ATP trci ima nekih 700, 800 bodova više. Igrajući na ova dva turnira, dok Novak ne učestvuje, imam priliku da se približim mestu broj jedan. To je značaj ova dva turnira, ako budem dobar u Pekingu i Šangaju, imaću šansu da se uskoro vratim na mesto broj jedan. Ako i ne uspem, nije sve izgubljeno, jer ima još turnira do kraja sezone", istakao je Alkaras.

Zadovoljan je mladi 20-godišnji teniser formom.

"Osećao sam se veoma dobro. Iako je to bilo prvo kolo, osećao sam se baš dobro, kretao odlično. Zadovoljan sam izdanjem. Bio sam veoma dobar u stvarima u kojim želim da napredujem. Radio sam dosta na servisu. bio dobar na treningu. Nije mi bilo lako jer nisam baš sjajno servirao u prvom setu, imao samo dosta promašaja. Komplikovano je nositi se sa tim, ali sam meč dobro završio", zaključio je Španac.