Novak Djoković

Đoković uvećeo prednost nad Alkarazom i započeo 413. nedelju na čelu ATP liste: Siner prestigao Medvedeva

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.02.2024 08:06
Najbolji teniser sveta, Novak Đoković Guliver/AP Photo/Antonio Calanni)
Najbolji teniser sveta, Novak Đoković

Prednost najboljeg tenisera sveta, Novaka Đokovića nad drugoplasiranim Karlosom Alkarazom prošle nedelje je iznosila 600 bodova, a ovog ponedeljka, kada Nole počinje 423. sedmicu na čelu ATP liste, ona je "skočila" na 750.

Pomenuta razlika nastala je nakon poraza Španca u polufinalu turnira u Buenos Ajresu na kojem je branio titulu od prošle sezone, dok je Đoković odmarao i nije imao šta da brani. Najtrofejniji teniser u istoriji ovog sporta, kada su Grend slem titule u pitanju, i dalje ima 9.855 bodova, a Karlito je "spao" na 9.105.

Na trećoj pozicji liste najboljih svetskih tenisera došlo je do smene, budući da je od danas ona u vlasništvu Italijana, Janika Sinera koji je u nedelju uveče osvojo turnir u Roderdamu, dok je na četvrtu poziciju pao Danil Medvedev koji je van terena još od Australijan Opena.

 

 

Peto mesto zauzima Andrej Rubljov, a zatim slede Nemac Aleksander Zverev, Holger Rune iz Danske, poljski teniser Hubert Hurkač, Australijanac Aleks de Munir i Tejlor Fric iz Sjedinjenih Američkih Država.

To znači da se među 10 najboljih u odnosu na prošli ponedeljak došlo samo do jedne promene, odnosno iz nje je ispao Stefanos Cisipas, a ušao De Munir koji je prošle nedelje bio na 11. poziciji.

Drugi najbolji teniser Srbije i u narednih sedma dana će biti Laslo Đere na 35. poziciji, Miomir Kecmanović je na 54. mestu, Dušan Lajović je 58. igrač sveta, dok je Hamad Međedović na 109. mestu.