Novak Djoković

Zverev o rekordu Đokovića: Postoji razlog što je konstantno na vrhu, oboriće ih još

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.02.2023 23:15
Zverev o rekordu Đokovića: Postoji razlog što je konstantno na vrhu, oboriće ih još Guliver/ASHLEY WESTERN

Nemački teniser Aleksandar Zvezrev uoči početka turnira u Dohi, prokomentarisao je dostignuće Novaka Đokovića, koji je danas otpočeo 377. nedelju na čelu ATP liste. 

Time je srpski teniser izjednačio uspeh legendarne Štefi Graf, a prema rečima njenog sugrađanina, Novak Đoković će do kraja karijere oboriti još mnogo rekorda. Najbolji teniser sveta trenutno ima 7.070 bodova, 590 više od drugoplasiranog Karlosa Alkarasa, dok je Stefanos Cicipas treći sa 5.940 bodova. 

"Đoković je u potpunosti dominirao u svetu tenisa u poslednjih 10,12 godina. Postoji razlog zašto je na vrhu konstantno. To je nešto što se pokazuje sa ovim rekordom, igrač sa najviše nedelja kao broj jedan bilo muškarac, bilo žena. On će nadmašiti Štefi. Kao Nemcu, sviđalo mi se to što ona drži rekord, ali čestitam Novaku. Verujem da će oboriti još rekorda. Ne znam da li ih ima još puno, a oni koji preostanu – možda ih oborim i ja", rekao je Zverev.

 

 

Novak Đoković će naredne nedelje biti u prilici da postavi novi rekord, a što se plasmana ostalih srpskih tenisera tiče: Miomir Kecmanović je na 31. poziciji ATP liste, Laslo Đere je 53. igrač sveta, Filip Krajinović je na 68. mestu liste najboljih, a Dušan Lajović je 81. igrač planete.