Novak Djoković

Aleksandar Zverev: Opustio sam se u finišu, počeo sam i da sumnjam u sebe

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.01.2024 16:53
Aleksandar Zverev u zagrljaju sa Karlosem Alkarazom Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino
Aleksandar Zverev u zagrljaju sa Karlosem Alkarazom

Posle dosta muke u trećem i četvrtom setu, Aleksandar Zverev smogao je snage da se izbori sa žuljevima i pobedi Karlosa Alkaraza za svoje drugo polufinale u Australijan openu, gde će u narednom kolu odmeriti snage sa Danilom Medvedevim.

Nemački teniser slavio je na kraju u četiri seta (6:1, 6:3, 6:7, 6:4) posle nešto više od tri sata igre, a nakon iscrpljujućeg duela sa Alkarazom, koji u finišu meča ozbiljno zapretio preokretom, momak iz Hamburga sabrao je utiske.

"Igrao sam protiv jednog od najboljih na svetu. U poslednje dve godine menjao se na vrhu sa Novakom Đokovićem. Osvojio je dva grend slema i kada ste u prednosti 6:1, 6:3, 5:2, pa mu dozvolite da se vrati, počnete da se pitate...", rekao je Zverev po završetku meča i dodao:

"Svi smo ljudska bića i prava je privilegija igrati protiv tenisera kao što je on. Kada ste blizu pobede, mozak se opusti i to nije uvek dobro, ali sam srećan što sam se vratio u četvrtom setu i na kraju stigao do polufinala."
 

 

 

Osvrnuo se i na probleme sa žuljevima, koje su ga usporile u trećem i četvrtom setu.

"Bilo je dosta krvi ispod noktiju. To može da bude bolno, ali bih se radije patio sa tim na terenu i igrao polufinale nego da gledam od kuće Australijan open u miru. Sada je sve dobro".

On će u polufinalu odmeriti snage sa Rusom Danilom Medvedevim, koji je nešto ranije savladao Poljaka Huberta Hurkača sa 3:2 u setovima.

“Medvedev me razbija u poslednjih godinu i kusur dana, ali možda je ovo mesto – uvek kažem da volim da igram u Australiji, publika je ovde najbolja i računam na vašu pomoć. Publika ovde ima znanje o tenisu, a jednako su glasni kao u Njujorku. Pričam previše, hoćete da spavate, ućutaću”, zaključio je Zverev.

Podsetimo drugi polufinalni par čine Novak Đoković i Janik Siner. Njihov duel je u petak ujutru.