Novak Djoković

Alkaraz komentarisao tvrdnju Lejvera: Moje ime je čudo i mogu da zaustavim Đokovića

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.01.2024 15:49
Karlos Alkaraz i Novak Đoković Guliver/AP Photo/Aaron Doster
Karlos Alkaraz i Novak Đoković

Karlos Alkaraz pobedio je Miomira Kecmanovića i u meču za polufinale Australijan Opena igraće protiv Aleksandra Zvereva. Španac nije imao većih problema protiv srpskog tenisera, dobivši ga u tri seta 6:4, 6:4, 6:0. Cilj mladog tenisera je novi grend slem trofej, a na tom putu mu stoji Novak Đoković.

Iako po mnogima najbolji teniser svih vremena (po rezultatima svakako) nije počeo u najboljem ritmu Australijan Open, primetno je da iz meča u meč podiže formu i da igra sve preciznije i sigurnije. To je primetio i slavni Rod Lejver, sa čijom su se nedavnom izjavom "da Đokovića samo čudo može da zaustavi" u osvajanju 25 grend slem titule, desete u Melburnu, složili mnogi trenerski stručnjaci.

Ali…

Alkaraz zna gde se nalazi čudo, pa je posle meča sa Kecmanovićem i on komentarisao izjavu legende "belog sporta".

"Moje ime je čudo", uz veliki osmehe je rekao španski igrač i dodao: "Probaćemo da učinimo da se to ne dogodi. Đoković je ovde osvojio titulu mnogo puta i igra na vrhunskom nivou, ali ovo je tenis i ništa ne može unapred da bude garantovano. Nastavljamo da radimo, prvi sledeći korak je plasman u polufinllale. Nadam se da mogu do titule, ali ne čudi me što je Lejver to rekao uzevši u obzir ko je Novak, kako igra i koliko je puta bio najbolji ovde".

Đoković će u meču za polufinale odmeriti snage sa Tejlorom Fricom iz SAD. Taj duel planiran je da počne u 04.30 po srednjeevropskom vremenu.