Vesti iz ostalih sportova

Nemanja Vico nakon poraza od Mađarske: Boli nas poraz, možda jednom sreća bude na našoj strani

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.01.2024 21:45
Vaterpolisti Srbije na meču protvi Mađarske Tanjug/FOOT HINA/ DAMIR SENČAR
Vaterpolisti Srbije na meču protvi Mađarske

Uprkos porazu od Mađarske u četvrtfinalu, prvenstvo Evrope za vaterpoliste Srbije još nije završeno jer ih čekaju dve utakmice za plasman od petog do osmog mesta. Prvi duel je već na programu u subotu od 15 časova gde će "delfini" snage odmeriti sa Grčkom.

Grci su na turnir došli u najjačem sastavu sa namerom da zauzmu evropski tron i osiguraju vizu za Olimpijske igre. Ipak i oni su završili učešće u četvtfinalu nakon poraza od domaćina, Hrvatske.

Srpski vaterpolisti su imali u subotu slobodno pre podne, dok je stručni štab analizirao utakmice, a uveče je na programu bio trening.

"Boli nas poraz. Posebno kada se dogodi u četvrtfinalu. Teško je vratiti se. Imali smo na žalost već takva iskustva.Pokušaćemo da iskoristimo te dve utakmice da se pripremimo za nastavak procesa za Dohu. Protiv Mađara smo želeli pobedu, ušli smo srčano. Sve nas boli i pouku moramo da izvučemo. Možda jednom sreća bude i na našoj strani. Idemo dalje", rekao je Nemanja Vico.

 

 

Centar naše reprezentacije ima visoko mišljenje o grčkom nacionalnom timu.

"U nekim predviđanjima očekivali smo Grčku u četvrtfinalu i pripremali smo se za njih sa nekim taktičkim varijantama. Biće teška utakmica pre svega psihički, Umorni smo i jedni i drugi. Treba da iskoristimo ovu utakmicu na pravi način bez obzira na sve", izjavio je Vico a preneo Vaterpolo savez Srbije.

Na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj, debi na velikom takmičenju je upisao golman Radoslav Filipović. Čuvar mreže rumunske Oradee je bio prezadovoljan tom činjenicom, ali je raspoloženje pokvareno nakon neuspeha protiv Mađarske.

"Dosta je teško vratiti se u normalu. Moramo kako znamo i umemo jer nam ove dve utakmice mnogo znače u pripremi svega što sledi kako za Dohu tako i za konalan plasman u Zagrebu. Grci su fenomenalna ekipa ali ne igraju dobro na ovom prvenstvu. Malo su pokazali do sada što je rezultiralo porazom od Hrvatske. To treba da iskoristimo, da se podignemo jer im je forma u silaznoj putanji", rekao je Filipović.

Biće to prilika da se "delfini" na neki način osvete Grčkoj za poraz u polufinalu Svetskog prvenstva u Fukuoki. Pobednik na tom meču će igrati za peto mesto protiv boljeg sa utakmice Rumunije i Crne Gore.