Vesti iz ostalih sportova

Srbija zakazala duel sa Grčkom za peto mesto: Mađari pali nakon neizvesne završnice

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.02.2024 13:40
Vaterpolista Srbije, Strahinja Rašović Vaterpolo savez Srbije/S.Sandić
Vaterpolista Srbije, Strahinja Rašović

Vaterpolisti Srbije su savladali Mađarsku 11:10 (5:2, 2:5, 2:1, 2:2) i obezbedili meč za peto mesto na Svetskom prvenstvu u Dohi. Za razliku od Evropskog prvenstva gde su bili u nešto mlađem sastavu, severne komšije su na šampionat sveta došli sa najboljim igračima, predvođeni Denešom Vargom.

Izabranici Uroša Stevanovića su na poprilično čudan način otvorili utakmicu. Nakon što su Mađari realizovali prvi napad, "delfini" su do izjednačenja stigli preko Đorđa Lazića koji je glavom postigao pogodak. Radosav Filipović je odlično branio u prvih osam minuta, što je dalo Srbiji šansu da samo uvećava prednost. Nakon osam minuta igre bilo je 5:2 u korist olimpijskih šampiona.

Druga deonica je bila znatno drugačija. Mađarska je zategla odbranu i našim vaterpolistima nije dozvolila pogodak punih pet minuta. Serijom 3:0 su u potpnosti izbrisali zaostatak na semaforu, golovima legendarnog Deneša Varge i Adama Nađija. Srbija je uspela da se aktivira napadački, te se na poluvreme otišlo bez pobednika (7:7).

Za razliku od prva dva perioda, treći je bio u znaku dobre defanzive na obe strane. Za sedam minuta igre samo je Sava Ranđelović uspeo da zatrese mrežu u bazenu. U poslednij 60 sekunde treće četvrtine je viđen po gol na obe strane, što je značilo da Srbija ulazi u odlučujućih osam minuta sa golom prednosti.

Poslednja deonica otvorena je golom Radomira Drašovića, a zatim je Nikola Lukić odveo Srbiju ponovo na maksimalnih +3. Ipak, Mađari su se serijom 2:0 vratili lako u meč i usledila je neizvesna završnica. Nakon dva propuštena napada gde su "delfini" mogli da reše meč, Mađarska je imala poslednji posed. Golman Soma Vogel je otišao u napad, a njegov pokušaj je skinuo Filipović i tako obezbedio Srbiji meč za peto mesto protiv Grčke. 

Za plasman od 5. do 8. mesta

Crna Gora - Grčka 13:14 nakon peteraca

Srbija - Mađarska 

Polufinale

Španija - Italija 14.00 (TV Arena sport 1)

Hrvatska - Francuska 15.30 (TV Arena sport 1)