Vesti iz ostalih sportova

Grčka nam postaje noćna mora: Srbija igra za sedmo mesto na EP

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.01.2024 16:09
Vaterpolisti Srbije Guliver/AP Photo/Eugene Hoshiko)
Vaterpolisti Srbije

Vaterpolisti Srbije nisu smogli snage da se podignu posle teškog i bolnog poraza od Mađarske u četvrtfinalu Evropskog prvenstva. Umesto borbe za finale, "delfini" su u nedelju igrali meč za plasman od petog do osmog mesta i poraženi su od Grčke 10:12 (5:3, 2:4, 1:1, 2:4).

Izabranici selektora Uroša Stevanovića tako će igrati utakmicu za sedmo mesto protiv poraženog iz duela u kojem se sastaju Crna Gora i Rumunija.

Ispuštena prilika u penal seriji da se savlada Mađarska i da se preko svetskog prvaka stigne do polufinala i meča sa domaćinom Hrvatskom i te kako je ostavila traga na selekciji Srbije. Iako je duel u Zagrebu počeo odlično sa "delfine", završen je veoma loše. Serijom od 4:0 Grci su od 7:8, stigli do nedostižne prednosti od 11:8. Pokušali su srpski vaterpolisti da se vrate u meč, ali retko šta da im je polazilo za rukom. Poraz od "Helena" i to treći uzastopni bio je neizbežan.

Petostruki evropski prvak tako je na trećem uzastopnom turniru najboljih selekcija Starog kontinenta ostao bez medalje. Posle devet uzastopnih medalja na evropskim prvenstvima, od kojih čak sedam zlatnih, Srbija je poslednja tri turnira završila na petom, devetom i sedmom ili osmom mestu.

Priliku za popravni "delfini" će imati za manje od mesec dana na Svetskom prvenstvu u Dohi, koje će ujedno biti i poslednja šansa za olimpijskog šampiona da dođe u priliku da u Parizu brani titulu.

Domaćin narednog Evropskog prvenstva biće Beograd 2026. godine.