Vesti iz ostalih sportova

Vaterpolisti Srbije poraženi od Španije u Budimpešti

komentari (0)

Izvor: Tanjug

21.12.2023 19:51
Vaterpolista Srbije, Dušan Mandić MN Press
Vaterpolista Srbije, Dušan Mandić

Vaterpolisti Srbije poraženi su od selekcije Španije sa 13:14 (3:3, 4:5, 4:2, 2:4) na E-ON kupu u Budimpešti. Srbija je turnir završila pobedama protiv Rumunije 15:5 i Mađarske na peterce 16:14, porazom od Nemaca 11:9 i Španije 14:13. Sa ukupno pet bodova je osvojila četvrto mesto iza Španije, Mađarske i Nemačke. 

Nijanse su nedostajale Srbiji do boljeg rezultata protiv Španije. Oba sastava, nekompletni, u odnosu na ono što ih čeka na EP u Zagrebu, prikazali su igru, adekvatnu trenutku priprema. Svaka je imala svoje momente. U prvoj četvrtini centri Srbije, posebno Ubović su najavili svoje veče. Tri puta je Španija uspevala da anulira minimalnu prednost srpskog sastava. 

Španci su moćno delovali u drugih osam minuta, sa tri gola sa igračem više i realizovanim petercem. Mandić je tada zablistao sjajnom šraubom sa šest-sedam metara. Bolja igra je donela prednost Španiji 8:5. Srbija se nije predavala, Strahinja Rašović i Drašović iz peterca su vratili meč u neizvesnost. Sa dobrom igrom srpski vaterpolisti su nastavili i u trećem delu. Luka Gladović je izjendačio, Ubović sa igračem više stavio tačku na seriju 4:0 i vodjstvo 9:8. 

Za 10:9 još jedna majstorija Mandića da bi posle izjednačenja, Gladović je sjajno asistirao Jakšiću za minimalnu prednost pred poslednji deo 11:10. Španci su tada na poklon dobili peterac ali je Mišović dobio duel sa Lrumbeom. 

Tada je na scenu stupio Felipe Perone. Brzo je Španija zahvaljujući njegovim asistencijama i golovima odmakla na 13:11. Mandićev treći gol je najavio dramu, Ubović sve dodatno zakuvao 76 sekundi pre kraja izjednačenjem. U narednom napadu Larumbe skoro pri isteku napada iz daljine savladao Mišovića. Srpski napad za izjednačenje nije uspeo. Dosuđen je kontra faul Uboviću tačno 32 sekunde pre kraja i nije bilo problema za Špance da sačuvaju loptu i pobedu