Vesti iz ostalih sportova

Grčka bolja od Srbije u meču za peto mesto na Svetskom prvenstvu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.02.2024 15:06
Vaterpolisti Srbije Guliver/AP Photo/Eugene Hoshiko)
Vaterpolisti Srbije

Vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je šesto mesto na Svetskom prvenstvu u Dohi. Delfini su u utakmici za petu poziciju na šampionatu izgubili od Grčke 11:15 (2:5, 3:3, 4:2, 2:5).

Poraz u glavnom gradu Katara bio je četvrti uzastopni od "Helena" od marta meseca prošle godine. Grci su bili bolji na Svetskom kupu (16:14), Svetskom prvenstvu (13:7) i na nedavno završenom šampionatu Evrope u Hrvatskoj (12:10).

Posle izjednačenog početka i rezultata 2:2, protivnik je pojačao odbranu, što je dovelo do niza greška srpskih vaterpolista, a to se odrazilo i na rezultat, jer je Grčka u nekoliko navrata imala i četiri gola prednosti. Ipak, Srbija je znatno bolje odigrala finiš treće četvrtine i u poslednjih osam minuta uspela da uđe sa zaostatkom od jednog gola.

Posle 6:10, serijom 3:0 "delfini" su se rezultatski vratili u meč. Imali su na početku poslednje deonice i dva puta priliku da izjednače, ali je ponovo usledio niz grešaka, što je bilo i presudno za dobijanje konačnog pobednika.

Selekcija Španije pobedila je Francusku 14:10 i osvojila treće mesto, dok je Mađarska nakon penala bila bolja od Crne Gore 18:16, što je sada već bivšim svetskim prvacima bilo dovoljno tek za sedmo mesto. U velikom finalu sastaće se Italija i Hrvatska.