Vesti iz ostalih sportova

Vaterpolisti Srbije protiv Izraela kreću po najviši plasman na EP

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.01.2024 13:34
Vaterpolisti Srbije protiv Izraela kreću po najviši plasman na EP Guliver/AP Photo/Mark Humphrey

Srpski vaterpolisti danas u 17.00 časova počinju Evropsko prvenstvo a prvi rival u Grupi 3 će biti Izrael. Ovaj protivnik ne bi trebao da bude ozbiljnija prepreka jer je pre 18 meseci pobeđen 18:3.

Preostala dva rivala su Malta i Nemačka i za očekivati je da Srbija bude prva u grupi. U osmini finala bi rival trebalo da budu ili Francuska ili Crna Gora.

"Puni smo samopouzdanja, spremni smo za takmičenje. Oseća se uzbuđenje. Videćemo šta nam znači to što imamo lakšu grupu jer naša prava utakmica će biti osmina finala. Nema pritiska oko olimpijske vize. Neće biti lako u  Zagrebu to da se odradi. Imamo kasnije i Dohu gde je svetsko prvenstvo kao drugu priliku i optimisti smo", rekao je Dušan Mandić.

Strahinja Rašović je veliki optimista:

"Nismo došli ovde da budemo samo u četvrtfinalu. Želja nam je da idemo do kraja ali videćemo koliki su nam dometi. Zbog devetog mesta u Splitu smo sada u slabijoj grupi i to moramo da iskoristimo za uigravanje pred kasnije daleko važnije utakmice".

Selektor Uroš Stevanović ima petoricu debitanata na EP, ali i sastav koji će pokušati da se okiti zlatom i izbori vizu za Olimpijske igre u Parizu: Branislav Mitrović (Turkvan), Radoslav Filipović (Oradea), Dušan Mandić (Ferencvaroš), Viktor Rašović (Nojzi la Sek),  Nikola Jakšić (Novi Beograd), Sava Ranđelović (Vašaš), Radomir Drašović (Novi Beograd), Petar Jakšić (Partizan), Strahinja Rašović (Vašaš), Marko Radulović (Novi Beograd), Nikola Lukić (Novi Beograd), Vuk Milojević (Crvena zvezda), Nemanja Ubović (Vuljagmeni), Nemanja Vico (Primorac) i Đorđe Lazić (Breša).

EP u vaterpolu, prvo kolo

Grupa C

Srbija - Izrael 17.00

Nemačka - Malta 19.00