Vesti iz ostalih sportova

Srbija sa Hrvatskom za mesto u polufinalu Svetskog prvenstva: Kina lak zalogaj za vicešampiona Evrope

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.02.2024 11:39
Vaterpolo Guliver
Vaterpolo

Vaterpolisti Hrvatske pobedili su Kinu 22:4 (5:2, 5:1, 6:1, 6:0) i plasirali se u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Kataru. Ekipa koja je na nedavno završenom Evropskom prvenstvu u Zagrebu i Dubrovniku osvojila drugo mesto sastaće sa Srbijom u četvrtfinalu. Taj meč igra se u utorak od 17 časova uz direktan prenos na TV Arena sport.

"Delfini" su kao prvoplasirani u grupi sa Crnom Gorom, SAD i Japanom obezbedili direktan plasman među osam najboljih, dok su Hrvati morali u razigravanje sa nejakom Kinom.

Poslednje duele Srbija i Hrvatska igrali su u avgustu 2022, kada je u dva prijateljska meča učinak bio polovičan. Iste godine, dva meseca ranije "barakude" su bile bolje na Svetskom prvenstvu 14:12, a isti rezultat bio je i na Olimpijskim igrama u Tokiju, s tim da je Srbija kasnije znatno popravila igru i odbranila zlato.

Vaterpolisti Srbije imaće priliku ponovo da brane najsjajnije odličje u Parizu, s obzirom na to da su plasmanom u četvrtfinale obezbedili olimpijsku vizu, baš kao i Hrvati.

Osim srpskog tima, kao pobednici grupa, direktan plasman među osam najboljih reprezentacija ostvarili su još branilac svetskog trona Mađarska, aktuelni evropski prvak Španija, i viceprvak sa poslednjeg SP - Grčka.

Za ostanak u borbi za medalje natplivavaće se još Australija - Francuska (14.00), Crna Gora - Rumunija (15.30), te Sjedinjene Američke Države - Italija (17.00).