Vesti iz ostalih sportova

Hrvatska lako protiv Japana: Srbija preko domaćina Svetskog prvenstva traži put do Italije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.07.2023 12:58
Hrvatska lako protiv Japana: Srbija preko domaćina Svetskog prvenstva traži put do Italije MN Press

Vaterpolo reprezentacija Srbije igraće u osmini finala Svetskog prvenstva u Fukuoki protiv Japana. Selekcija domaćina je u odlučujućem meču za drugo mesto u Grupi C poražena od Hrvatske 12:17 (3:4, 3:3, 3:8, 3:2).

Uporni Japanci odlično su se držali u prve dve četvrtine, a na poluvremenu su imali samo gol zaostatka 6:7. Ipak, daleko bolja i kvalitetnija Hrvatska postavila je stvari na svoje mesto u trećoj četvrtini, kada su se najbolji igrači "barakuda" raspucali postigavši čak osam golova, a primivši samo tri.

U jutarnji satima Srbija je posle peteraca pobedila Crnogorce 17:15, a nakon regularnog dela bilo je 13:13. Važno je napomenuti da su "delfini" veoma loše otvorili susret i da je rival imao prednost 5:0 i 8:4.

Srbija će za dva dana protiv Japana (11.30, TV Arena sport) tražiti prolaz u četvrtfinale, gde se već nalazi Italija kao pobednik grupe B. Derbi ove faze takmičenja biće svakako duel Hrvatske i Crne Gore, pa će jedan od favorita završiti takmičenje bez plasmana među osam najboljih na svetu. Pobednik balkanskog derbija igraće protiv Grčke u četvrtfinalu.