Vesti iz ostalih sportova

Od 0:5 do pobede na peterce: Vaterpolisti Srbije savladali Crnu Goru i kao drugi u grupi idu u osminu finala SP

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.07.2023 07:21
Od 0:5 do pobede na peterce: Vaterpolisti Srbije savladali Crnu Goru i kao drugi u grupi idu u osminu finala SP MN Press

Vaterpolisti Srbije napravili su istinski podvig i savladali Crnu Goru u 3. kolu grupe D Svetskog prvenstva, čime su obezbedili plasman u osminu finala takmičenja i to sa druge pozicije – 17:15 (3:6, 4.2, 2:3, 4:2, 4:2).

Bio je to treći duel ove dve seekcije u kratkom vremenskom intervalu, ali svakako najvažniji jer je ulog bio najveći, a i ovaj, kao i prethodna dva pripao je "delfinima".

Međutim, igrači selektora Uroša Stevanovića su do trijumfa u Japanu došli na neverovatan, gotovo nestavran način, budući da je meč otvoren serijom 5:0 u korist rivala.

Činilo se tada da podmlađenom sastavu Srbije preti katastrofa i da će se u prvom meču eliminacione faze smotre najboljih vaterpolista sveta gotovo sigurno sastati sa Hrvatskom, ali se situacija na plivalištu u Fukuoki promenila i aktuelni olimpijski šampion je ostvario pobedu.

I to na najdramatičniji način - posle izvođenja peteraca.

Nakon četiri četvrtine rezultat na semaforu je bio 13:13 i to nakon što je Aleksa Ukropina 19 sekundi pre kraja poništio vođstvo Srbije , ali to nije ubilo samopouzdanje "delfina" u penal završnici. U igri živaca mnogo su bili mirniji od rivala, pogodili su četiri šuta i to preko Drašivića, Radulvića, Vučinića i Jakšića, dok su Crnogorici promašili dva, i tu je bio kraj.

Nakon odigranog trećeg kola Španija koja je očekivano savladala Junu Afriku 27:6 je prva u grupi, Srbija druga, a Crna Gora treća i to su tri reprezentacije koje nastavljaju takmičenja na Svestkom prvenstvu u Japanu.

Lider grupe D je obezbedio direktan plasman u četvtfinale, dok će Srbija i Crna Gora morati u osminu finala, a protiv koga će se tamo sastati biće poznato nakon završenog takmičenja u grupi C, gde je Mađarska definitivno prva, a Hrvastka i Japan se od 12.00 časova bore za drugu poziciju, pa će onaj ko pobediti igrati protiv Crne Gore, a poraženi tim biti rival Srbije.

Svetsko prvenstvo, Grupa D

3. kolo

Španija - Južna Afrika 27:6
Srbija - Crna Gora 17:15pp

 

Standings provided by Sofascore