Vesti iz ostalih sportova

SP u vaterpolu na TV Arena sport: Srbija protiv Crne Gore za drugo mesto u grupi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.07.2023 12:25
SP u vaterpolu na TV Arena sport: Srbija protiv Crne Gore za drugo mesto u grupi MN Press

Najbolja vaterpolo reprezentacija Srbije u petak rano ujutru (05.00, TV Arena 1 Premum) igra odlučujući meč u grupi D na Svetskom prvenstvu u Japanu.

Igrači selektora Uroša Stevanovića trenutno imaju polovičan učinak od jedne pobede i jednog poraza, koliko ima i selekcija Crne Gore, sa kojom će u direktnom duelu odlučiti ko će osvojiti drugu poziciju u grupi.

Ove godine Srbija i Crna Gora su odigrali dva susreta, prvi u Podgorici na kvalifikacionom turniru za Svetski kup, kad su "delfini" pobedili 11:9 i nedavno na pripremama u Kašivazakiju, gde je bilo 14:11 u korist aktuelnog olimpijskog šampiona.

"Znamo se, Crna Gora igra agresivno,sa presingom kada se izgubi lopta. Veliku podršku ekipi daju iskusni Čučković na beku, golman Tešanović, jedan od najboljih u Evropi. U napadu se dosta otvorilo povratkom odličnog Đura Radovića, tu je sve bolji Đurdjić, kvalitetni centri Perković i Spaić, zatim Popadić, Ukropina... Biće teška utakmica ali i mi imamo svoje motive i adute", kaže pomoćni trener Stefan Ćirić, dok Nemanja Ubović koji je odmarao protiv Južne Afrike dodaje:

"Kašivazaki je pokazao da su odlično pripremljeni, organizovani u igri. Ipak mislim da imaju slabe tačke i pokušaćemo da ih iskoristimo. Znamo ulog, bićemo maksimalno motivisani, daćemo sve od sebe da dobijemo i tako, barem na papiru, obezbedimo lakšeg rivala u osmini finala.

Podsetimo drugi iz naše grupe će odmeriti snage sa Japanom dok će trećeplasirani igrati sa evropskim prvakom Hrvatskom.

Svetsko prvenstvo, Grupa D

Južna Afrika - Španija 03.30
Srbija - Crna Gora 05.00 (TV Arena 1 Premium)

 

Standings provided by Sofascore