Vesti iz ostalih sportova

Lakši trening za Srbiju: Južna Afrika nedorasla olimpijskom šampionu, "delfini" slavili 25 golova razlike

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.07.2023 10:06
Lakši trening za Srbiju: Južna Afrika nedorasla olimpijskom šampionu, "delfini" slavili 25 golova razlike MN Press

Najbolji vaterpolisti Srbije lako i ubedljvio su, baš onako kako se i očekivalo, savladali Južnu Afriku i osvojli prve bodove na Svestkom prvenstvu u Japanu - 30:5 (8:1, 9.1, 7:1, 6:2).

Čak i pre ovog susreta se znalo da današnji rival nije dorastao ni ovom podmlađenom sastavu "delfina", tim pre ako se zna da su protiv Crne Gore izgubili 10:35, pa je jedina dilema bila hoće li pobeda biti ubedljivija od te iz prvog kola.

Na kraju, ispostavilo se da su igrači selektora Uroša Stevanovića, bez obzira na ulogu favorita, ozbiljno pristupili obavezama i izuzetno jakim intenzitetom, kako u odbrani, tako i napadu dokazali dominaciju, ali su slavili sa "samo" 25 razlike i nisu uspeli da budu ubedljiviji od Crne Gore. 

Srbija sada ima dva osvojena boda, nakon poraza od Španije u prvom kolu i u susretu protiv Crne Gore, koji je na programu u petak od 05.00 časova (TV Arena 1 Premium) boriće se za drugu poziciju u grupi D, dok je čelno mesto rezervisano za Španiju koja ima dve pobede.

Nastavak takmičenja obezbediće tri najboje ekipe u grupi, a vaterpolisti Srbije će se u daljem tokou Svetskog prvenstva "ukrstiti" sa grupoim C, gde se nalaze Mađarska, Hrvatska, Japan i Argentina.

Propozicije su takcve da će se prvoplasirani tim direktno plasirati u četvrtfinale, dok će se drugoplasirani i trećeplasirani timovi boriti u osmini finala, a to znači da će rival 'delfinima' biti Japan ili Argentina. 

Svetsko prvenstvo, grupa D

Španija - Crna Gora 11:7
Srbija - Južna Afrika  30:5

 

Standings provided by Sofascore