Vesti iz ostalih sportova

Svi favoriti "podavili" rivale u prvom kolu Svetskog prvenstva: Očekivane pobede Mađarske, Crne Gore, Hrvatske, Italije, Grčke i SAD

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.07.2023 13:20
Svi favoriti "podavili" rivale u prvom kolu Svetskog prvenstva: Očekivane pobede Mađarske, Crne Gore, Hrvatske, Italije, Grčke i SAD MN Press

Početak Svetskog prvenstva u muškom vaterpolu u Fukuoki protekao je u skladu sa prognozama, jer su pre duela znatno podmlađene reprezentacija Srbije i branioca titule Španije (13.30), svi favoriti za visok plasman osvojili planirane bodove.

U grupi A, Grčka je odbranu bronze sa prethodnog SP počela pobedom nad Australijom (13:9), dok su Sjedinjene Američke Države i srpski stručnjak na njenoj klupi, Dejan Udovičić, "potopili" autsajderski Kazahstan (18:5).

U B grupi, selekcija Italije je kao aktuelni svetski viceprvak dobila duel sa Francuskom (13:6), dok je u duelu ekipa treće klase Kanada savladala Kinu (13:10).

Početak borbi u grupi C obeležila su ubedljiva slavlja Hrvatske, jer je četvrtoplasirani tim sa SP 2022. do vrha napunio mrežu "male" Argentine (24:5), a Mađarska kao jedna od, istorijski, najuspešnijih reprezentacija posle iznenađujućeg egala sa Japancima pokazala gde im je mesto u ovom sportu - 16:8.

U grupi D, Crna Gora je demonstrirala silu protiv Južnoafričke Republike (35:10), dok će Španija odbranu krune započeti protiv dvostrukog olimpijskog prvaka Srbije, čiji su rezultati posle OI u Tokiju i povlačenja neponovljive generacije Filipovića, Prlainovića, braće Pijetlović, Mitrovića... u konstantnom padu.